HUMANOST NA DJELU

Top lista najpotrebnijih stvari za žrtve poplave

21.05.2014 u 14:34

  • +22

Ujedinjena Hrvatska pomaže Slavoniji

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Ferbezar/PIXSELL

Bionic
Reading

Situacija se mijenja iz sata u sat to se tiče materijalnih potreba u područjima pogođenih poplavom. Svaka je pomoć i dalje dobrodošla, no iz Ministarstva socijalne politike i mladih obavještavaju građane koji donose stvari na punkt za prikupljanje pomoći na Zagrebačkom velesajmu (Paviljon 34, ulazi Istok 3 i Zapad 3), da su trenutačno najurgentnije potrebne gumene čizme svih brojeva, plastični pribor za jelo, plastične čaše i sredstva protiv komaraca

S obzirom na to da su dijelovi poplavljenih područja ostali bez električne energije, velika je potreba i za baterijama svih vrsta te 'rudarskim' i ručnim baterijskim svjetiljkama.

Iz Crvenog križa također apeliraju da su trenutačno najpotrebniji oprema i odjeća za djecu i novorođenčad, dječja hrana, donje rublje za djecu i odrasle, higijenske potrepštine, posteljina, pokrivači, deke, ručnici, madraci, sredstva za održavanje čistoće prostora, gumene čizme.

U skladu s trenutačnim stanjem prikupljenih dobara, Hrvatski Crveni križ moli građane da više ne donose rabljenu odjeću i obuću, uz iznimku robe za djecu i novorođenčad, gumenih čizama i donjeg rublja.

Društva Crvenog križa u Slavonskom Brodu i Županji iskazala su potrebu za sljedećim artiklima:

Slavonski Brod
- 400 madraca
- 400 pokrivača
- 400 kompleta posteljine
- 400 jastuka
- pribor za jelo
- plastični tanjuri
- plastične zdjelice

Županja
- ručnici
- šamponi
- visoke gumene čizme
- plinska kuhala

RTL Autor: RTL

Braniteljski stožer za pomoć Slavoniji također se uključio u humanitarnu akciju. Mole građane koji žele materijalno pomoći stanovnicima Slavonije da dostavljaju sljedeće proizvode, ako su u mogućnosti:

* pelene, dude, bočice, dječju hranu, dječja kolica, nosiljke, odjeću za djecu do 10. godine te sva druga potrebna sredstva za djecu
* sredstva protiv komaraca za djecu i odrasle, lijekovi
* sve vrste dezinfekcijskih sredstava
* ribarske čizme gumene
* radne rukavice
* baterije, svijeće, aluminijske folije, plastične čaše.

Navedeni proizvodi su sada prioritet, no i dalje tvrde da trebaju hranu, piće i sve vrste higijenskih potrepština.

Svi koji žele materijalno pomoći mogu se javiti na telefon 01/918-7085 ili s braniteljskim aktivistima stupiti u kontakt preko Facebooka.