DIREKTOR DUBROVAČKOG AERODROMA

Tonči Peović poslao svoju diplomu

05.05.2009 u 11:30

Bionic
Reading

Nakon što smo, pozivajući se na izvore tjednika Nacional, objavili tekst da aktualni direktor zračne luke Tonči Peović u Dubrovniku nema završen fakultet, gospodin Peović nam je poslao presliku svoje diplome sa privatnog Sveučilišta Danube Krems u Austriji

Gospodin Peović je 22. listopada 2008. uspješno završio MBA program poslovne administracije na Sveučilištu Danube Krems, što znači da prema pravilima Bolonjskog procesa ima titulu magistra.

Ovim putem se ispričavamo gospodinu Peoviću, jer ga nismo nazvali i provjerili njegovu stručnu spremu.

Kontekst u kojem je spomenuto da gospodin Peović nema završenu visoku spremu aktualna je trakavica s pokušajem smjene Boška Matkovića, uspješnog direktora zračne luke Zagreb. Prema Nacionalnovim izvorima navedeno je kako Peović ne može na Matkovićevo mjesto jer nema adekvatno obrazovanje, pa se zbog toga posljednjih dana u političkim kuloarima spominje da je Božidar Kalmeta našao privremeno rješenje u 64-godišnjem Andriji Markiću. Riječ je o bivšem direktoru sektora ugostiteljstva koji je prije tri godine smijenjen zbog loših poslovnih rezultata te tvrtke kćeri zagrebačke zračne luke i otad čeka mirovinu kao 'savjetnik' menadžmentu.

Ipak, unatoč starijoj dobi i ne baš uspješnim poslovnim rezultatima, krasi ga jedna iznimno važna karakteristika - dugogodišnji je član HDZ-a, zaključuje Nacional.

Dramolet s Matkovićevom smjenom u režiji ministra Kalmete, odnosno HDZ-a, traje već neko vrijeme. U ponedjeljak, 27. travnja, propao je drugi pokušaj smjene direktora Zračne luke Zagreb.

Na sjednici skupštine društva nisu se pojavili predstavnici Grada Zagreba i Velike Gorice, čime je onemogućeno stvaranje dvotrećinskog kvoruma potrebnog za prihvaćanje odluke o smjeni direktora. SDP-ovi gradonačelnici Zagreba i Velike Gorice, Milan Bandić i Tonino Picula, dali su podršku Bošku Matkoviću, čija se smjena smatra politički motiviranom.

Naime, dugogodišnjem uspješnom direktoru zagrebačkog aerodroma prijeti smjena jer HDZ želi na njegovo mjesto dovesti stranačkog čovjeka koji će pogodovati IGH-u u skoroj obnovi Plesa vrijednoj 240 milijuna eura. Umjesto Matkovića je stoga trebao doći Peović jer je, navode kuloari, iznimno blizak Juri Radiću, Miomiru Žužulu i Institutu IGH.