pretumbavanja u zagrebu

Tomašević preustroj Gradske uprave odgodio za iduću godinu, točka uvrštena u dnevni red po hitnom postupku

  • Autor: V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 30.09.2021 20:36
  • Objavljeno 30.09.2021 u 19:31
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Novi ustroj zagrebačke Gradske uprave, po kojemu se broj gradskih ureda s 27 smanjuje na 16, primjenjivat će se od 1. siječnja iduće godine, odlučili su u četvrtak na sjednici, većinom glasova - 26 za, osam protiv i jedan suzdržan - zastupnici Gradske skupštine

Ta je točka na dnevni red Gradske skupštine bila uvrštena po hitnom postupku. Riječ je o prijedlogu zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da se novi ustroj Gradske uprave primjenjuje od 1. siječnja 2022., a ne od 31. listopada ove godine, kako je bilo najavljeno.

Prema mišljenju Ministarstva financija, novi bi ustroj Gradske uprave trebao biti prikazan i kroz proračun Grada Zagreba.

Budući da se o rebalansu gradskog proračuna odlučivalo danas na sjednici, i to prema prethodnom ustrojstvu, po stupanju odluke na snagu trebao bi se raditi novi rebalans, za što nema vremena u listopadskom zasjedanju Gradske skupštine. Stoga će proračun za 2022. biti usuglašen s novim ustrojem Gradske uprave.

  • +10
  • +7

Sjednica zagrebačke Skupštine o rebalansu gradskog proračuna

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic

Zastupnici Gradske skupštine na sjednici su jednoglasno prihvatili i Tomaševićev prijedlog da se, zbog povoljnije epidemiološke situacije, izvan snage stavi odluka o mjerama za ublažavanje negativnih posljedica na poslovanje ugostitelja, obrtnika i turističkih agencija na području Grada Zagreba uzrokovanih epidemijom covida-19.

Tim su mjerama bili oslobođeni plaćanja zakupnine prostora u gradskom vlasništvu i za 30 posto im je bila umanjena komunalna naknada pa se ukupan iznos oslobođenja procjenjuje na nešto više od 113 milijuna kuna.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!