OTVORIO RECIKLAŽNO DVORIŠTE

Tomašević poslao važnu obavijest Zagrepčanima o šteti nakon strašnog nevremena

01.08.2023 u 13:00

Bionic
Reading

U gradskoj četvrti Podsused – Vrapče otvoreno je novo reciklažno dvorište, najveće i najmodernije reciklažno dvorište u gradu, površine 5500 četvornih metara. Omogućit će razvrstavanje i odlaganje otpada i biti na usluzi za 45 tisuća građana iz tog dijela grada

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nakon svečanog otvorenja osvrnuo se i na aktualne gradske teme, prije svega na sanaciju štete nakon olujnog nevremena 19. srpnja te na stanje na gradskim zelenim površinama, gdje brojna stabla još uvijek nisu uklonjena.

Tom prigodom pozvao je građane da što prije prijave štetu nastalu nakon nezapamćenog nevremena sredinom srpnja, piše Dnevnik.hr.

Grad je produljio rok za prijavu štete nakon nevremena na 7. kolovoza, a Tomašević je pozvao sve građane da do tog roka prijave štetu kako bi 'djelatnici izašli na teren i kako bi mogli donijeti procjenu ukupne štete, kako bi napraviti rebalans proračuna i kako bi mogli ići prema Vladi RH za financijsku pomoć', naglasio je.

Do sada je obrađeno 2600 prijava građana, rekao je Tomašević te istaknuo kako Hrvatske šume više ne pomažu gradu te je sva sanacija i raščišćavanje sada u nadležnosti Zrinjevca.

  • +17
Otvorenje reciklažnog dvorišta u gradskoj četvrti Podsused – Vrapče Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

'Porušeno je 2700 stabala, to je velik posao, da se to sve prepili i odveze na kompostane, a na tome može trenutno raditi samo 350 djelatnika Zrinjevca kako ne bi patile i druge njihove djelatnosti, stoga moramo angažirati kooperante kako bi sa svime završili do rujna', kazao je Tomašević koji je još jednom najavio da će se polomljena stabla podijeliti građanima kao drva za ogrjev.

Gradonačelnik se ranije osvrnuo na obeštećenja građana za nastalu štetu te je rekao kako nema uvjeta za proglašenje elementarne nepogode, a o eventualnim iznosima koje bi građani mogli dobiti kao naknadu nastale štete govorit će se kada sve prijave i procjene budu završene, piše Dnevnik.hr.

Za utorak poslijepodne i večer najavljeno je novo grmljavinsko nevrijeme, građane se poziva na oprez.