na dnevnom redu

Tolušić se vratio u saborske klupe; o Kuščeviću se nije glasovalo

02.10.2019 u 12:36

Bionic
Reading

Hrvatski sabor u srijedu je promijenio sastav dijela svojih odbora, a sukladno najavama nije glasovao o prijedlogu da Lovro Kuščević (HDZ) postane članom Odbora za zakonodavstvo

Za predsjednika Odbora za zaštitu okoliša i prirode izabrao je Mihaela Zmajlovića (SDP), kojeg je razriješio dužnosti predsjednika Odbora za ravnopravnost spolova.

Irena Petrijevčanin Vuksanović (HDZ) izabrana je za predsjednicu Odbora za obrazovanje znanost i kulturu, dužnost koju je obnašala Vesna Bedeković koja je u ljetošnjoj rekonstrukciji Vlade postala ministrica za demografiju.

U saborske se klupe vratio bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić (HDZ), imenovan je voditeljem Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentranoj skupštini Vijeća Europe.

Sabor je Kažimira Vardu (Stranka rada i solidarnosti) na njegov zahtjev razriješio dužnosti potpredsjednika Odbora za predstavke i pritužbe, a na to je mjesto izabrao zastupnika mađarske manjine Roberta Jankovicsa, koji je nedavno napustio Klub Milana Bandića čiji je Varda član, odnosno predsjednik.