bez skromnosti

Todorić najavio izlazak na izbore: Pobijedit ću HDZ!

02.11.2023 u 19:39

Bionic
Reading

Ivica Todorić, vlasnik ugaslog Agrokora, najavio je da izlazi na izbore i bez imalo skromnosti izjavio - pobijedit ću HDZ

Todorić je, upitan u Dnevniku Nove TV tko će glasati za njega, odgovorio protupitanjem: 'A tko neće.' Nije želio otkriti kako će se stranka zvati, a i dodao je da će biti iznenađenje tko će sve biti u njoj.

Naveo je da će stranka biti registrirana za mjesec dana, a onda će biti predstavljena tri mjeseca prije izbora.

Podsjetimo, Međunarodni centar za rješavanje investicijskih sporova (ICSID) u utorak 31. listopada donio je službenu odluku o nadležnosti u sporu koji su protiv hrvatske Vlade u Washingtonu pokrenule Adria Group B.V. i Adria Group Holding B.V., dvije nizozemske kompanije bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića.

Todorić je demantirao Vladu koja je najavila da će proces dugo trajati i da od njega neće biti ništa.

'To neće dugo potrajati, a iznosi su nevjerojatni. Milijarde i miljarde eura su u pitanju koje ćemo sigurno dobiti', pojasnio je.

Ranije je govorio da nije pri novcu pa je bilo nejasno tko financira njegovu pravnu borbu.

'Postoje profesionalne firme koje se upravo time bave. Znači funderi, a to su kao banke, zapravo fondovi koji takve stvari financiraju i mi od njih financiramo cijeli slučaj', pojasnio je.

Dodao je da oni idu u rizik vjerujući da će dobiti slučaj. 'Međutim sada nam se svi javljaju'', rekao je.

Pojasnio je zašto misli da će dobiti arbitražu: 'Jedini imamo dokaze za ono kriminalno, zločinačko što se nad nama radilo. Nismo to mogli dobiti u Hrvatskoj zbog političke blokade. Plenković ne spava, to je sigurno. Njega ne zanima istina. Njega zanima samo vlast da može nastaviti skrivati tu istinu', rekao je Todorić.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'