beljak o nuđenju koalicije mostu

'To je bio kratak razgovor od nekoliko minuta na hodniku, netko je banalnu stvar pretvorio u hajku'

11.05.2020 u 20:03

Bionic
Reading

'To je bio kratak razgovor od nekoliko minuta na hodniku, ne vidim kakva bi to bila afera i problem, ali jasno mi je, HDZ i njihovi poltroni će napraviti sve da pokušaju razbiti ovu koaliciju, Mi ćemo izaći na izbore i bez obzira na podmetanja vjerujem na izborima pobijediti', kazao je u ponedjeljak navečer šef HSS-a Krešo Beljak

Intervju čelnika HSS-a Kreše Beljaka Večernjem listu u kojem je rekao da je i s Mostom razgovarao o koaliciji uzburkao je i odnose u Restartu, ali i uzrujao Most.

"Malo su pretenciozno neke stvari otišle daleko. Netko bi htio da postoje problemi i netko je banalnu stvar pretvorio u hajku. Drago mi je da su vaše kolege iz Večernjeg lista objavili snimku jer tko god posluša vidjet će da tu nema ničega sporno", rekao je Krešo Beljak za N1.

Na pitanje je li i s kim razgovarao kaže: "To je bio kratak razgovor od nekoliko minuta na hodniku, ne vidim kakva bi to bila afera i problem, ali jasno mi je, HDZ i njihovi poltroni će napraviti sve da pokušaju razbiti ovu koaliciju, Mi ćemo izaći na izbore i bez obzira na podmetanja vjerujem na izborima pobijediti."

Ovdje pročitajte reakciju Nikole Grmoje iz Mosta koji kaže da Beljak ima svoje konstrukcije u glavi i da se protiv Mosta vodi specijalni rat.

Na ponovljeno pitanje s kim je iz Mosta razgovarao kaže da ne želi o tome jer je to bio kuloarski razgovor na hodniku i nije bilo govora ni o kakvim pregovorima i suradnji.

  • +16
Zagreb: Predstavljena RESTART koalicija Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL

"To je bila nabačena ideja koja nije naišla na reakciju s druge strane jer su kolege iz Mosta neostvareni HDZ-ovci. Razgovor je bio da zašto sve snage protiv HDZ-a se ne okupe i to nije ništa neviđeno u našoj povijesti i to je legitimno razmišljanje i ništa više od razmišljanja", rekao je i dodao da je ideja bila njegova, ali nije htio odgovoriti s kime je iz Mosta razgovarao.

Beljak smatra da će Most ići s HDZ-om ako budu bili u prilici, a na pitanje je li o njegovoj ideji znao Davor Bernardić odgovara:

"Možemo se navlačiti, ali ta ideja nikada nije bila na stolu, ništa službeno, tek razgovor u hodniku." Ne zna točno kada se razgovorčić na hodniku dogodio.

Tvrdi da je komunikacija u koaliciji Restart dobra i da će takva ostati.