ŠALJIVI PREMIJER

'Tko me ovo gura?' Plenković na oprezu nakon iskustva s Junckerom

22.08.2019 u 14:42

Bionic
Reading

Nakon godišnje konferencije veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika, premijer Andrej Plenković odgovarao je na novinarska pitanja. To je potrajalo, pa mu ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman nešto signalizirao s leđa, nastojeći mu dati do znanja da mora otići jer ga čekaju druge obaveze. Premijer je reagirao s osmijehom

'Tko me ovo gura?', pitao je premijer, osvrćući se iza sebe.

'A ti si ministre! Mislio sam da nije Juncker slučajno', kazao je nasmijani premijer Plenković, namigujući novinarima koji nakon toga nisu imali više pitanja, pa se premijer sa suradnicima zaputio u Sabor, na saslušanje hrvatske kandidatkinje za povjerenicu Europske komisije Dubravku Šuicu pred članovima Odbora za europske poslove.

Jean-Claude Juncker i Andrej Plenković Izvor: Društvene mreže / Autor: Tomislav Krasnec

Podsjetimo,  predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker iznenadio je u listopadu 2017. hrvatskog premijera Plenkovića u Bruxellesu. Dok je davao izjavu, Juncker ga je uštipnuo i poslao mu poljubac.

'On se inače voli grliti i ljubiti stalno tako da je to simpatično s njegove strane', kratko je tada prokomentirao Plenković.

Godišnja konferencija veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika Izvor: Društvene mreže / Autor: CROPIX