FERDELJI NA TREĆEM PUTU

'Tko koalira s SDP-om i HDZ-om pristaje da neće biti promjena'

20.01.2014 u 15:13

Bionic
Reading

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ustvrdio je danas da u HSLS-u još nisu donosili nikave odluke o tome s kime će politički surađivati

'Sve stranke na političkoj sceni i nezavisne liste u ovom trenutku razgovaraju i pregovaraju o izlasku na europske izbore i na buduće parlamentarne izbore, ali još je prerano za to", odgovorio je Kosor na novinarski upit je li stranačko Predsjedništvo donijelo odluku u vezi s HDZ-ovom ponudom o koaliranju.

Kosor je potvrdio da su razgovarali s HDZ-om, no nije želio govoriti o tome je li HDZ ponudio HSLS-u tri mjesta na listi na idućim parlamentarnim izborima podrže li sad njihovu listu za europske izbore.

Naglasio je također kako nije isključeno da na izbore idu sami. "Možemo ići i sami. Toga se ne bojimo", kazao je Kosor.

Predsjednik HSLS-a izjavio je to novinarima u zagrebačkoj Gradskoj skupštini na zajedničkoj konferenciji za novinare s nezavisnim zastupnikom Vladimirom Ferdeljijem na kojoj su iznijeli zajednički prijedlog novog modela javno-privatnog partnerstva za gradnju domova umirovljenika.

Novinari su pitali i Ferdeljija što misli o predstojećim koalicijama, na što je odgovorio da mediji svaki razgovor među stranakama proglašavaju koalicijom.

"Neki dan smo vidjeli kakve posljedice to može imati u HNS-u", dodao je Ferdelji.

Naglasio je kako je, po njemu, najvažnije postaviti ciljeve tako da se mogu realizirati, a najviše ga zanimaju političke formacije koje mogu napraviti korjenite promjene u društvu, "a SDP i HDZ dokazali su da to ne mogu".

Na pitanje novinara znači li to da je izabrao "treći put", Ferdelji je rekao kako je tu bio jasan. "Svatko tko koalira s SDP-om i HDZ-om mora pristati na to da neće provesti korjenite promjene", zaključio je Ferdelji.

310524,292791,281931,281403