KLEMM I JUKIĆ O NAPADU NA KRSTIČEVIĆA

'Tko će odgovarati za izdaju nacionalnih interesa?!'

24.11.2016 u 11:30

Bionic
Reading

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi na čelu s Dražimirom Jukićem i Udruga specijalne policije na čelu s Josipom Klemmom osvrnula se na napise u medijima o navodnim ratnim zločinima 4. Gardijske brigade na čelu s Damirom Krstičevićem te se pitaju hoće li itko 'odgovarati za bol koja se nanosi hrvatskim braniteljima, za rušenje ugleda Domovinskog rata, za izdaju nacionalnih interesa?'

Naglašavaju da je 'Domovinski rat obrambeni rat te da su hrvatski branitelji i hrvatski narod branili svoju domovinu, dok su s druge strane JNA i paravojne postrojbe vršile agresorski, napadački i pljačkaški rat. Domovinski rat temelj je hrvatske države i napadima na Domovinski rat napada se Hrvatska'.

Kažu da te neosporive činjenice ponavljaju 'jer pojedine grupacije konstantno vrše reviziju povijesti te Domovinski rat stavljaju u kontekst zločinačkog pothvata, želeći tako Hrvatsku državu proglasiti zločinačkom'.

'Pojedinci koje su odgajali oni koji nisu sanjali i željeli Hrvatsku, danas nasilno žele izbrisati činjenice i krivotvoriti povijest. Tako smo u ove dane sjećanja na žrtve Vukovara izloženi različitim kazališnim predstavama, umjetničkim nastupima, pisanim tekstovima koji pozivaju na slavlje, umjesto na dostojanstveno obilježavanje smrti naših poginulih suboraca. Izloženi smo neistinitim člancima o Domovinskom ratu i generalu Krstičeviću. Hoće li itko zbog toga odgovarati? Tko će odgovarati za bol koja se nanosi hrvatskim braniteljima, za rušenje ugleda Domovinskog rata, za izdaju nacionalnih interesa?' pitaju se veterani.


Prozivaju hrvatsku akademsku zajednicu zbog šutnje te kažu da je žalosno da se nakon ovakvih javnih napada nije oglasio nijedan akademik, niti jedan pripadnik tzv. intelektualne elite te zaštitio Domovinski rat i hrvatske branitelje.

'Da nije bilo hrvatskih branitelja, ne bi bilo ni hrvatske države, pa se pitamo sjete li se toga oni koji danas sjede u toplim foteljama i propuštaju stati u obranu nacionalnih interesa', zaključuju Jukić i Klemm.