BORBA ZA JAVNI PROSTOR

Tisuću Splićana s bocama i čašama zaposjelo Matejušku

21.06.2014 u 22:08

Bionic
Reading

Oko tisuću Splićana okupilo se u subotu navečer s bocama i čašama u rukama ispred ribarske lučice na Matejuški kako bi izrazilo svoje nezadovoljstvo uzurpacijom popularnog okupljališta mladih od strane Damira Karamana, estradnog menadžera i šefa kampanje bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma

Karaman je, podsjetimo, Matejušku ogradio ogradom, postavio klupe, šankove i veliki videozid za gledanje utakmica, a sve bez potrebnih dozvola, što je dodatno iziritiralo mlade Splićane koji se tamo okupljaju i druže. U svega nekoliko dana organizirali su se putem društvenih mreža kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo.

Kao što smo pisali, estradni menadžer je iskoristio pravnu rupu i bez naknade zaposjeo Matejušku, na koju osim ograda ulazak priječe i redari. Na prosvjedu su se našli broji poznati Splićani, ali i dogradonačelnica Aida Batarelo koja je, doduše, s prosvjeda otišla kada su građani krenuli prema lučici.

Kako je redara bilo malo, a građana znatno više, Karamanovi ljudi su ustuknuli pustivši ih da sa svojim pićem uđu na inače javni prostor. Incidenata nije bilo, a cijelu situaciju nadgledalo je tek nekoliko policajaca.