VISOKA CIJEnA

Thompson za Oluju košta Slunj tri puta više nego Prljavci Knin

30.07.2017 u 13:24

Bionic
Reading

Nastup Prljavog kazališta na proslavi obljetnice Oluje 5. kolovoza grad Knin stajat će oko 115 tisuća kuna, a organizatori koncerta Marka Perkovića Thompsona koji taj dan nastupa u Slunju će platiti i nekoliko puta veću svotu.

I dok koncert Prljavaca organizira samo grad Knin, kako piše Jutarnji.hr, pokrovitelji Thompsonovog koncerta su Ministarstvo branitelja, grad Slunj te Karlovačka županija.

Pjevač Marko Perković godinama je omiljen među braniteljskom populacijom, no čini se da ove godine ni oni nisu zadovoljni zbog njegova nastupa, a glavni razlog tome, kako smo čuli među braniteljima, je visoka cijena koncerta.

Iz Thompsonova menadžmenta su od Ministarstva branitelja, kako piše Jutarnji, na nedavnom sastanku tražili svotu od 500 tisuća kuna.

Kako je to Ministarstvu bilo previše, navodno, je na kraju dogovoreno da oni Thompsonu plate između 200 i 300 tisuća kuna, a za sada nije poznato s kolikim će udjelom Thompsonov koncert sufinancirati grad Slunj i Županija. Pjevačeva ekipa, među ostalim, od grada Slunja tražila besplatne režije, odnosno, vodu i struju.

Karlovački župan Damir Jelić je kazao da je nositelj projekta Ministarstvo branitelja, a županija će pomoći radom i kompenzacijama te osigurati hitnu pomoć, redarsku službu, tehniku i slično.

  • +16
Čavoglave: Thompsonov koncert povodom Dana domovinske zahvalnosti Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

Thompsonov koncert prošle godine u Kninu je navodno stajao oko 100 tisuća eura.

'Thompson nije tražio novac za nastup, ali je trebalo pokriti svu tu skupu opremu, a ta je cijena visoka, kreće se od 20-30 tisuća eura za manje bine, pa do 70 do 100 tisuća eura za velike. Tu su i rasvjeta, ozvučenje, video, led ekrani, scenografija, ljudi... Puno je elemenata koji se tu računaju, a taj cjelokupni trošak snosi organizator', kazao je izvor upućen u organiziranje takvih događaja za Jutarnji.hr.