mostarski skup

Ministar sigurnosti BiH: Thompson nepoželjan u BiH jer otvara ratne rane

08.06.2017 u 14:29

Bionic
Reading

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je u četvrtak kako je osiguranje skupa potpore hrvatskim uznicima u Den Haagu koji se u večernjim satima treba održati u Mostaru posao za lokalnu policiju koja poduzima sve potrebne mjere, ali je istaknuo kako je po njegovu osobnom sudu nastup osoba poput Marka Perkovića Thompsona potpuno nepotreban u okolnostima kakve vladaju u BiH

Ministar sigurnosti BiH Thomsona koji večeras treba nastupiti opisao je kao osobu koja širi mržnju i otvara ratne rane.

'Može on (Thompson) sada pjevati o ljubavi koliko hoće no ja se sjećam njegove pjesme 'Jasenovac i Gradiška Stara'. To je morbidna fašistička pjesma', kazao je Mektić novinarima.

Ocijenio je kako ikonografija koja prati nastupe poput Thompsonovih samo stvara dodatne podjele i potiče sukobe među ljudima što je u BiH poseban problem.

'To je nepotrebna ikonografija nama koji smo izašli iz rata i nastojimo zaliječiti naše traume', kazao je ministar sigurnosti BiH.

Mostarski skup i koncert potpore šestorici ratnih čelnika Herceg Bosne koji čekaju pravomoćnu presudu Međunarodnog kaznenog suda za ratne zločine (ICTY) organizirala je udruga pod nazivom 'Hrvatsko srce', a njeni su predstavnici odbacili sve optužbe za širenje mržnje i netrpeljivosti, uključujući i kritike i upozorenja Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira u BiH (PIC).