STIGLO RJEŠENJE POREZNE UPRAVE

Thompson mora platiti 1,164 milijuna kuna poreza!

Marko Perković Thompson i Opća opasnost (2)

Marko Perković Thompson i Opća opasnost (2)

Izvor: Pixsell / Autor: Tino Jurić/PIXSELL

Porezna uprava početkom ovog mjeseca donijela je rješenje po kojem bi Marko Perković Thompson trebao platiti 1,164 milijuna kuna poreza, piše Novi list

Perković porez neće morati platiti odmah s obzirom da se ima pravo žaliti Poreznoj upravi, a nakon toga pokrenuti upravni spor. Prema pisanju Novog lista, ne radi se o 'poreznom dugu kakav je slučaj kod desetaka tisuća građana koji su se našli na listi poreznih dužnika', nego je Porezna uprava, analizirajući Thompsonove financije u posljednjih nekoliko godina, utvrdila novu poreznu obvezu.

Naime, Poreznoj upravi je još u proljeće za oko zapeo nesrazmjer prijavljenih prihoda na koje je Thompson platio porez i imovine koju je u tom razdoblju stekao. Iako su njegovi odvjetnici nastojali dokazati da Thompsonova imovina ima uporište u njegovim prihodima, argumenti nisu upalili kod Porezne uprave, te će stoga kontroverzni pjevač morati platiti porez na neprijavljeni dohodak od 3,96 milijuna kuna, odnosno novoutvrđeni porez od 1,164 milijuna kuna.

Najveći dio te svote Porezna uprava 'naplatila' je zbog toga što Thompson nije prijavio prihode koji bi pokrili kupnju 450 tisuća eura vrijedne nekretnine u ulici Kameniti stol. Thompsonov odvjetnik tvrdio je da novac stigao od prijatelja iz Ekvadora, no Porezna uprava je takav ugovor proglasila nevažećim jer nije ovjeren kod javnog bilježnika.

Poreznoj upravi sporan je i ortački ugovor iz 2007. prema kojem je Thompson s još dva ortaka podijelio nekretninu u ulici Kameniti stol. Taj ugovor također nije bio ovjeren kod javnog bilježnika, a Porezna uprava je dodatnom istragom doznala i da je na nekretninu upisan samo Thompson, dok se ortaci ne spominju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi