NIJE KRIJUMČARIO LJUDSKE ORGANE

Thaci će tužiti Martya zbog klevete

Hashim Thaci Kosovo

Hashim Thaci Kosovo

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Kosovski premijer Hashim Thaci rekao je u ponedjeljak da će tužiti zbog klevete izvjestitelja Vijeća Europe koji ga je optužio da je stajao na čelu mafijaške organizacije koja je krijumčarila drogu i ljudske organe.

Dick Marty mora pripremiti dobre odvjetnike, uspije li pronaći nekoga da ga brani, jer nikako neće izbjeći pravdu zbog ove klevete', rekao je Thaci u intervjuu za Reuters, ne ulazeći u pojedinosti.

Marty je u svojem izvješću optužio Thacija da je predvodio lanac organiziranog kriminala koji je u tijeku rata na Kosovu likvidirao svoje protivnike i krijumčario drogu i organe poginulih Srba. 'O tome je vođena istraga tri puta. Prvi put to je istražila UN-ova misija na Kosovu, zatim druge mjesne institucije i Haaški sud te poslije EULEX', rekao je Thaci

Martyjevu dvogodišnju istragu naručilo je Vijeće Europe pošto je bivša UN-ova tužiteljica za ratne zločine Carla del Ponte u svojoj knjizi "Lov" pisala o krijumčarenju organa na Kosovu. Del Ponte tvrdi da nije smjela u potpunosti istražiti navodne zločine kosovske Oslobodilačke vojske.

'Cilj ovog izvješća je da se nanese šteta slici Kosova, njegova naroda i svih Albanaca u regiji, blokira početak pregovora između Kosova i Srbije (početkom iduće godine) i odgodi uspostava novih ustanova nakon izbora 12. prosinca', rekao je Thaci

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi