HAK UPOZORAVA

Teški uvjeti na cestama - neke dionice zatvorene za promet

30.01.2012 u 07:42

Bionic
Reading

Zbog bočnih udara vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice zatvorena je za sav promet, dok autocestom A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok voze samo osobna vozila, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK)

Proglašeni su zimski uvjeti u Gorskom kotaru. Zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostali moraju imati zimsku opremu na sljedećim cestama: A 6 između čvorova Delnice i Bosiljevo 2, D 3 Kikovica-Gornje Jelenje-Delnice-Zdihovo, D 32 Prezid-Delnice, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203 Brod na Kupi-Delnice, D 501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC 5030 Platak-Kamenja, ŽC 5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-G. Jelenje, ŽC 5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC 5062 Kraljev Jarak-Fužine, ŽC 5068 Hreljin-Fužine, ŽC 5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog.

Na Krčkom mostu i na Jadranskoj magistrali od Senja do Karlobaga zabrana je za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Snijeg mjestimice pada u središnjoj Hrvatskoj, dijelu Slavonije, u Lici i Gorskom kotaru. Vozače se upozorava na poledicu te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. U trajektnom prometu u prekidu su katamarani iz Rijeke za Lošinj i Novalju, koji će u prekidu biti i u jutarnjim satima. Ostali trajekti i katamarani plove redovito.