OPREZ I DANAS

Teške posljedice oluje kod Zaprešića: Blatna bujica rušila sve pred sobom, zatrpala i jednu kuću

13.05.2018 u 14:05

Bionic
Reading

Strašno nevrijeme pogodilo je sinoć područje Ivanca Bistranskog kod Zaprešića, a blatna bujica rušila je sve pred sobom

U bujici koja je nastala kao posljedica nevremena najviše je stradala kuća Dragutina Pintarića. Kuću je u potpunosti zatrpalo blato, a voda i blato poplavili su i kat kuće.

Pintarić je za HRT ispričao kako je najprije padala kiša, a potom i tuča. Žena i ja smo malo bacali vodu tu ispred, jer nam tu pada, i najedanput neko granje i ovaj Audi doletjeli iz šume. Poslije sam čuo neki šum, i bum, tu gore kombi zaglavio. Najedanput sav šoder, sve odozgo na kuću', rekao je Pintarić.

  • +31
Bujica noćas nanijela velike količine blata u obiteljsku kuću Draženka Pintarića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

U pomoć stanovnicima priskočili su i vatrogasci iz DVD Ivanec i DVD Bistre.

'Na mjesto intervencije izlazi navalno i kombi vozilo sa 10 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije vršimo spašavanje ljudi, imovine i vozila, ispumpavanje objekata, osiguranje objekata te regulaciju prometa na području Ivanca Bistranskog te Jablanovca. Intervencija završena u 00:03', napisao je DVD Bistra na stranici na Facebooku.

Voda ne samo da je nosila sve pred sobom, već je nanosila kamenje i granje uništavajući tako i objekte i okućnice. Pljusak se pretvorio u tuču koja je ostavila materijalnu štetu.

foto pregled

Mailovi Martine Dalić i sukob Izraela i Irana - događaji koji su obilježili tjedan

Pogledaj galeriju