VIDEO PORUKA

Terorist Jašarević prijetio napadima Njemačkoj

13.04.2012 u 11:30

Bionic
Reading

Radikalni islamski terorist Mevlid Jašarević koji je u listopadu prošle godine pucao na američko veleposlanstvo u Sarajevu, zaprijetio je u video oporuci, snimljenoj uoči napada, novim napadima na njemačkome tlu zbog sudjelovanja Njemačke u ratu u Afganistanu te upozorio kako se muslimanima u BiH i regiji priprema 'novi pokolj'

U video oporuci čiji je sadržaj u petak objavio Dnevni avaz, Jašarević je u prostoriji u kojoj su se nalazile i dvije strojnice poručio da 'Amerikanci s Hrvatima i Srbima pripremaju novi pokolj nad muslimanima'.

'Oni pripremaju pokolj nad muslimanima Bosne, Sandžaka, Crne Gore, Kosova, Albanije i Makedonije', rekao je Jašarević, koji se nalazi u pritvoru u BiH.

Video oporuka snimljena je neposredno prije napada na američko veleposlanstvo 28. listopada prošle godine a pronađeno je u mjestu Gornja Maoča, naselju koja je nastanjeno vehabijama, sljedbenicima radikalnog nesnošljivog islama.

'Ja ne trebam nikakvo objašnjenje davati što napadam Amerikance. Oni su stali u borbu protiv islama i muslimanima na cijelom svijetu. Ubijaju muslimane, siluju njihove žene, odvode i staro i mlado', dodao je.

Jašarević Amerikance i Nijemce smatra najvećim problemom u ratu protiv islama, prijeteći da će u toj europskoj državi masovno zatrovati hranu i vodu što sugerira, smatra Avaz, da nije bio sam u provođenju ove akcije.

'Amerika ima svoje saveznike. Jedan od tih saveznika je Njemačka, koja je otvoreno napala Afganistan. Objavljujem Njemačkoj novi rat. Ne novi rat, nego novu vrstu rata', rekao je i dodao da će 'zatrovati hranu i vodu'.

'Znajte, ako ne povučete za mjesec dana svoju vojsku iz Afganistana i ne povučete se iz borbe protiv islama i muslimana stići će vas trovanje vaše hrane i vode. Vi ste ustali u rat protiv muslimana. A sad će muslimani doći s ratom u vašim kućama', poručio je Jašarević.

Mevlid Jarašević je u napadu na američko veleposlanstvo 28. listopada 2011. ranio jednu osobu na osiguranju te ispalio više hitaca na zgradu. Svladan je nakon snajperskog pogotka u nogu otkada se nalazi u pritvoru. Optužnica protiv Jašarevića bit će podignuta do kraja travnja, najavio je državni odvjetnik Dubravko Čampara koji vodi istragu o tome slučaju. U pritvoru zajedno s Jašarevićem nalaze se i pomagači Munib Ahmetspahić i Emrah Fojnica.