NOVI ŠEF GRADSKOG VIJEĆA

Teatar apsurda: Jambo podržao nećaka svog ljutog neprijatelja Luke Bebića

21.06.2017 u 10:44

Bionic
Reading

Da je politika sektor pun apsurda, dokazuje i situacija iz Metkovića. Hrvoje Bebić, nećak nekadašnjeg HDZ-ova predsjednika Sabora Luke Bebića, postao je predsjednik Gradskog vijeća Metkovića. HDZ-ovoj listi na kojoj je bio i Bebić, vjetar u leđa dao je i Stipe Gabrić Jambo, koji je s Lukom Bebićem godinama bio na ratnoj nozi

Tridesetogodišnji Hrvoje Bebić bio je peti na listi HDZ-a Gradskog vijeća Metkovića. HDZ je osvojio sedam vijećničkih mjesta, jednako kao i Most. No Most je, nakon što je izgubio i u utrci za gradonačelnika Metkovića, sada izgubio i većinu u Gradskom vijeću jer su podršku HDZ-ovcima dala i dva vijećnika HSS-a, Stipe Gabrić Jambo i Željko Mordžin.

Hrvoje Bebić izabran je tako za predsjednika Gradskog vijeća Metkovića uz potporu Jamba, koji je u kampanji i nakon nje vodio pravi rat protiv mostovaca koje je pošto-poto želio skinuti s vlasti.

A sličan je rat nekoć vodio i sa stricem Hrvoja Bebića, Lukom Bebićem. Taj HDZ-ov veteran, nekadašnji metkovski gradonačelnik te bivši šef Sabora, godinama se preko medija prepucavao s Jambom. Jedan drugog su krivili za katastrofalne poplave u tom gradu iz 2010., optuživali su se za laži, klevetali i obostrano si izvlačili 'prljavi veš' kad god bi stigli.

Jambu je danas metkovski HDZ omiljena opcija, a Luka Bebić je odavno u mirovini.

  • +6
Konstituiranje Gradskog vijeća Metkovića Izvor: Cropix / Autor: Denis Jerković