JAMBO SE VRAĆA U IGRU

'HDZ je prepotentan, no pomest ćemo sami štetočine iz Mosta'

19.01.2017 u 18:40

Bionic
Reading

Bivši gradonačelnik Metkovića Stipe Gabrić zvani Jambo (HSS) na svibanjskim izborima samostalno će se natjecati za novi mandat: kako je objasnio za tportal, želio je sklopiti predizbornu koaliciju s lokalnim HDZ-om, no oni su 'prepotentni i opijeni rezultatima parlamentarnih izbora'. Da su pristali, smatra on, zajedno bi Mostom obrisali pod

'U HDZ-u ne shvaćaju da su lokalni izbori nešto sasvim drugo i zaboravljaju da nisu bili na vlasti u Metkoviću od 1997. godine. Njihov kandidat za gradonačelnika Dalibor Milan odličan je dečko, ali bojim se za njega. Osim toga, ne vode računa o tome da je Vlaho Orepić izbrisao prebivalište za 600 ljudi, a sve su to bili glasači HDZ-a', govori Gabrić za tportal.

Važan test za Most

Izbori u Metkoviću, kao jednoj od najjačih utvrda Mosta, iz koje je krenuo rast ove stranke, smatraju se jednim od najvažnijih testova Bože Petrova i suradnika. Za gradonačelnicu su isturili Katarinu Ujdur, jedinu preostalu zamjenicu bivšeg gradonačelnika Petrova. Drugi zamjenik bio je Nikola Grmoja, a on će se vjerojatno natjecati za dubrovačko-neretvanskog župana.

U Mostu uporno upozoravaju na to da se Jambo udružio s HDZ-om samo kako bi njih skinuo s vlasti, frustriran jer su mu oteli fotelju gradonačelnika nakon 16 godina vladavine u ovom gradu.

'Lokalni HDZ, u kojem i dalje igru vodi Nikola Oršulić, nikada nije prestao surađivati sa Jambom. Odbili su iz pragmatičnih razloga predizbornu koaliciju s njim, ali iz izjave u kojoj kažu da respektiraju podršku svih stranaka jasno je da na Jambu ozbiljno računaju, posebno nakon izbora. On će im poslužiti da umjesto njih odradi prljavu kampanju protiv Mosta. Sada je i najvećim skepticima jasno da su Jambo i lokalni HDZ u tajnoj koaliciji protiv Mosta', smatra Nikola Grmoja

Jambo ne krije da će u drugom krugu gradonačelničkih izbora, ako u njega ne uđe, podržati HDZ-ovog kandidata, dok Grmoji odgovara narodnom 'koga svrbi, taj se češe'.

'Prije tri i pol godine legalno i demokratski su pobijedili na izborima, uz pomoć Crkve, a Metkoviću su obećavali naftu i rudnike dijamanata. Govorili su da će procvat pod njima trajati osam godina, da bi se na pola mandata skupili i autobusom otišli za Zagreb. Kako je rekao barba Luka, Metković je ponovno postao pogranična kasaba', bjesni Jambo i optužuje Most da nije pokrenuo nijedan novi projekt.

'Kod mene nema nikakvih tajni'

'Nova knjižnica i čitaonica, Prirodoslovni muzej, zgrada suda ili sustav obrane od poplava su, kaže, samo dovršetak projekata njega i njegovog tima, dok Most proglašava 'štetočinama i sektom kojoj ništa ne valja'.

'Bio bih najsretniji da je HDZ pristao na koaliciju s HSS-om jer bismo ih pomeli, a ovako idemo svi odvojeno i kome obojci, kome opanci. Grmoji bi bilo najpametnije da pomete ispred svojih vrata i neka se brine o Sisku i Petrinji, gdje se kandidirao na parlamentarnim izborima.

Kod mene nema nikakvih tajni, a kod Mosta je sve konspirativno; ako već priča o tajnim paktovima, neka spomene i podatak da na prošlim lokalnim izborima u Metkoviću HDZ u drugom krugu nije podržao mene, nego baš Božu Petrova', zaključuje Gabrić.