UHVAĆENI U OGOVARANJU

'Taj Janša, ne čini se sasvim uravnotežen'

08.06.2010 u 08:14

Bionic
Reading

Na svečanoj tribini u povodu 10 godina djelovanja Transparency Internationala predsjednika Ivu Josipovića, premijerku Jadranku Kosor i bivšeg predsjednika Stipu Mesića kamere Nove TV uhvatile su u došaptavanju. Tema tihog razgovora bio je slovenski oporbeni čelnik Janez Janša

Hrvatski političari uoči referenduma u Sloveniji oko arbitražnog sporazuma nisu htjeli ništa govoriti u javnosti s obzirom na to da je u Sloveniji trajao predreferendumski rat Janeza Janše i premijera Boruta Pahora.

Zaboravili na kamere...

Danas je konačno potvrđeno da je 51,5 posto Slovenaca podržalo arbitražni sporazum, čime su premijerka Kosor i predsjednik Josipović očito vrlo zadovoljni.

Kosor je rekla da se ne boji Janšinih prijetnji da bi slovenski parlament mogao reći 'ne' ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora: 'Ja ću iskoristiti to vrijeme i za razgovore s gospodinom Janšom, budući da smo mi članice iste političke obitelji Europske pučke stranke', rekla je Kosor.

Državni vrh je u jednom trenutku zaboravio na kamere koje su snimile došaptavanje o Janezu Janši.

'Ali taj Janša je... On se meni ne čini baš sasvim uravnotežen', rekao je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

'Iako ja mislim, ono što je izjavio s ovim zauzimanjem, vjerujem da je to bilo bomba za referendum', pokušao je smiriti strasti predsjednik Josipović.

'Je, je, je', odobravala je sve premijerka Kosor