KLUPKO SE RASPLIĆE

Svjedok nije spominjao Hanku Paldum

24.01.2013 u 13:24

Bionic
Reading

Tužitelj iz državnog odvjetništva Bosne i Hercegovine Behaija Krnjić izjavio je za agenciju Anadolija (AA) da Goran Golub, svjedok u predmetu ratnih zločina na području općine Hadžići, odnosno u slučaju 'Silos', u svom iskazu nije spominjao bosanskohercegovačku pjevačicu Hanku Paldum.

Naime, prema tvrdnjama odvjetnika Dušana Tomića, a koje su prenijeli mediji u Srbiji, Paldum je logorašu Goranu Golubu, navodno, naredila da legne na zemlju, a potom mu 'zgnječila spolni organ'. Zbog toga Golub, kako je rečeno, kasnije nije mogao imati djecu.

Tomić je srbijanskim medijima izjavio da će uskoro podnijeti kaznenu prijavu protiv Paldum pred Općinskom sudom u Sarajevu. Najavio je da će u ime svog klijenta od Paldum tražiti naknadu štete za duševnu i fizičku bol, te za seksualno zlostavljanje.

'Svjedok Golub tijekom svojeg svjedočenja nije želio reći ni riječi. On je doveden u Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine da dade izjavu. Odbio je. I u Tužilaštvu nije rekao nijednu riječ o tom slučaju. Svjedok uopće ne želi razgovarati na tu temu', kazao je tužitelj Krnjić agenciji Anadolija.

Tužilac Krnjić je dodao da su optužbe na račun Hanke Paldum vjerojatno 'produkt izjava koje je odvjetnik Tomić dostavio medijima bez znanja svjedoka'.

Inače, tijekom svjedočenja pred Sudom BiH u slučaju 'Silos' svjedok Golub je samo kazao da je tijekom zatočeništva išao i na obavljanje radova, te da je jednom bio i na Igmanu, gdje je 'doživio neugodnost' o kojoj nije želio svjedočiti. Rekao je da je ovaj incident prijavio zamjeniku upravnika 'Silosa' Halidu Čoviću, te da 'nakon toga više nije išao raditi na toj lokaciji'.

Na jučerašnjem ročištu na suđenju osmorici ratnih političkih, vojnih i policijskih rukovoditelja Hadžića koji se terete za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva i kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika u slučaju 'Silos', tužitelj Krnjić obratio se Sudskom vijeću i rekao da je u ponedjeljak, 21. siječnja, razgovarao s Goranom Golubom, koji je svjedočio 17. siječnja, a zbog pisanja 'srpskih medija' da je Goluba tijekom zatočeništva na Igmanu maltretirala jedna estradna zvijezda.

'Golub mi je rekao da je presreten pred Sudom BiH i da je na njega pritisak izvršio Tomić i ponudio mu da potpiše neki papir', kazao je Krnjić, podsjetivši da svjedok ni tijekom suđenja, a ni u Tužiteljstvu BiH, nije želio govoriti o događajima s Igmana', prenio je Birn.

Odvjetnik Duško Tomić, koji brani jednog od optuženih u ovom predmetu, želio se obratiti, ali mu Sudsko vijeće to nije dopustilo, uz obrazloženje da ponašanje branitelja regulira etika, a ne zakon.