oslobođeni naplate

Svi građani s prebivalištem u ovom gradu od 1. siječnja imaju besplatan parking

02.01.2024 u 12:38

Bionic
Reading

Svi građani s prebivalištem u Županji, kao i sve tvrtke iz Županje čija su vozila registrirana u tome gradu, s početkom 2024., oslobođeni su naplate za parking, odlukom gradonačelnika Damira Juzbašića

Svima njima osigurat će se besplatno parkiranje uz povlaštenu godišnju parkirnu kartu, koju mogu dobiti uz predočenje osobne iskaznice i prometne dozvole vozila na blagajni županjske "Čistoće", koja, između ostalog, upravlja i gradskim parkiralištima.

"S provedbom odluke gradonačelnika koji je i predsjednik naše Skupštine, počeli smo s prvim danom nove 2004. i do sada smo građanima i pravnim subjektima izdali oko 1.800 besplatnih parking karata", rekao je direktor "Čistoće" Ante Klanac te dodao da je u sustavu naplate u Županji 1.000 parkirališnih mjesta.

Javna parkirališta na području Županje svrstana su u jedinstvenu I. zonu, a naplata parkinga obavlja se radnim danom u vremenu od 7 do 19 sati, a subotom od 7 do 12 sati.

Cijena satne karte je 0,40 eura, dnevne 7,96 eura, mjesečna stoji 11,95, a godišnja 119,45 eura.

Na pitanje koliki je planirani gubitak za tvrtku ukidanjem naplate parkinga za građane i pravne subjekte čija su vozila registrirana u Županji, Klanac je odgovorio da će prve kalkulacije biti rađene nakon proteka prva tri mjeseca od primjene odluke.

"Nakon tri mjeseca imat ćemo prve pokazatelje. Vjerujemo da će dobrobit koja će biti ostvarena za naše sugrađane besplatnim parkingom uvelike nadmašiti izgubljeni prihod", ocijenio je Ante Klanac te napomenuo da mu nije poznato da je ijedna druga sredina u Vukovarsko- srijemskoj županiji, ali i široj okolici, donijela sličnu odluku.