inspirativno putovanje

Zbog čega na zimske praznike u Slavoniju i Podravinu?

12.12.2023 u 08:58

Bionic
Reading

Nahraniti orla štekavca, zaviriti u dabrovu nastambu, družiti se s amonitom Tonijem, pisati perom… sve ovo možete u Virovitičko-podravskoj županiji

Ako vam skijanje ove godine nije opcija, a rado biste otputovali na obiteljski odmor predlažemo inspirativno putovanje u Virovitičko-podravsku županiju koja će vas oduševiti s nekoliko multimedijalnih posjetiteljskih centara.

Interaktivno učenje kroz zabavu, prilagođeno 21. stoljeću najbolji je način da zaintrigirate svoju djecu i s njima provedete nezaboravne zimske praznike pa donosimo inspirativne priče o mjestima koja svakako trebate posjetiti u Slavoniji i Podravini. A s prvim pahuljama snijega padine na Bilogori, Papuku ili Krndiji idealne su za sanjkanje i zimske aktivnosti.

Geo-info centar Voćin

Ovo futurističko zdanje na ulazu u Park prirode Papuk privlačno je baš svim generacijama. Ima i simpatičnog vodiča, amonita Tonija, koji će vas dočekati u 6D kinu i odvesti na putovanje u daleku prošlost Papuka. Bit će to multimedijalni doživljaj za sva osjetila. Kako se rađao naš planet, što sve skriva Papuk, koje su kulture živjele na njemu, otkrijte na postavama geologije, biologije i kulture. Sve je prikazano vrlo realno i plastično, zahvaljujući čudima moderne tehnologije.

Posjetiteljski centar Dravska priča

Za ljubitelje prirode i ekološki osviještene putnike Dravska priča u Noskovcima nezaobilazna je postaja. U ugodnom ambijentu nekadašnjeg ljetnikovca grofa Draškovića dnevni je boravak, ptičja pjevaonica, kuhinja, spavaonice, bio-istraživačka stanica. Tu se isprepleću legende i stvarnost, uči se o važnosti staništa, na maštovit način otkriva se bogat ptičji i životinjski svijet Drave, vodi se briga o životinjama pa su u stoljetnom parku oporavilišta ptica i hotel za kukce. Djeca će jednostavno uživati.

Interpretacijski centar Kuća Petra Preradovića

Pisati perom, sjediti na starim drvenim školskim klupama, čitati stihove jednog od najpoznatijih hrvatskih pjesnika 19. stoljeća, upoznati ga zahvaljujući hologramu i jednostavno uživati u zimskoj idili podravskog sela…, ako vam ovo zvuči primamljivo posjetite Grabrovnicu pored Pitomače, u kojoj je obnovljena kuća Petra Preradovića, danas moderan interpretacijski centar.

Centar za posjetitelje Križnica

Otok u podravskom dijelu Virovitičko-podravske županije skriva dobro čuvanu tajnu, karaulu iz doba kada se granica s Mađarskom strogo čuvala. U obnovljenoj zgradi danas je novi, moderni Interpretacijski centar Križnica koji će vam ispričati priču o dravskim rukavcima i životu koji u njima buja, povijesti ovog otoka, koji je zapravo poluotok, a u tornju s kojeg puca pogled na okolicu moći ćete nahraniti i mladog orla štekavca.

EPIcentar Sequoia

U središtu Slatine upoznat ćete najstarijeg i najvišeg stanovnika ovog grada. Riječ je o mamutovcu koji je u više od 130 godina preživio i udar groma. Ovaj zaslužni građanin nedavno je dobio i Posjetiteljski centar „EPIcentar Sequoia“, još jednu pozivnicu za posjet Slavoniji i Podravini. Dobru vam zabavu želimo.