POČETAK SUĐENJA U ZAGREBU

Šverceri 700 kg kokainske otopine 'nisu krivi'

16.09.2009 u 17:04

Bionic
Reading

Ivan Rukavina i Darko Šiptar optuženi za krijumčarenje više od 380 kilograma kokainske otopine te gotovo 330 kilograma kemikalije za proizvodnju amfetamina kazali su danas na početku suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu da se ne osjećaju krivima za USKOK-ove optužbe da su drogu organizirano brodovima uvozili iz Kolumbije i Indije

ZAGREB - Uz njih je za krijumčarenje norephedrina, sredstva za proizvodnju amfetamina, optužen i kanadski državljanin Ivan Knezović, koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu.

Osim što su kazali da nisu krivi, Rukavina i Šiptar danas nisu željeli iznositi obrane.

Inače, Rukavina je u istrazi kazao kako nije znao da se u brodskim pošiljkama, zaplijenjenim u Kopru i Rijeci, nalazi droga, dok se Šiptar od početka branio šutnjom.

Dvojica optuženika uhićeni su nakon što je slovenska policija u lipnju prošle godine u koparskoj luci otkrila 381 kilogram kokainske otopine skrivene u preši za papir. Kontejner je pušten da dođe do Zagreba, gdje ga je "podigao" Rukavina.

Ostala dva slučaja otkrivena su naknadno, a odnose se na narudžbe od najprije 188, a zatim i 223 kilograma norephedrina koji su u tokarskim strojevima iz Indije preko Hrvatske trebali biti prebačeni u Kanadu.

Na početku suđenja tužiteljstvo i obrana predložili su niz dokaza, među kojima je i preslušavanje snimaka telefonskih razgovora optuženika na kojima USKOK temelji svoju optužnicu.