PREKIPJELO IM

Sve više profesora traži zaštitu od nasilnih učenika u školama

27.12.2012 u 13:20

Bionic
Reading

Članovi udruge Nastavnici.org dosad su prikupili 6.601 potpis kolega, ravnatelja i roditelja zahtijevajući nove odgojne mjere za učenike koji su nasilni prema drugim učenicima, ali i prema profesorima

Među tim odgojnim mjerama traže i udaljavanje učenika s nastave na cijeli dan ako svojim postupcima ozbiljno ugrožavaju druge. Članovi udruge smatraju da postojeći sustav opomena i ukora ne funkcionira.

'Ne pomaže problematičnim učenicima, a zakida one koji su spremni učiti i raditi. Učenici koji ometaju nastavu krše prava na obrazovanje drugih učenika, a profesor ne smije napraviti ništa, ni udaljiti ih s nastave', smatraju članovi udruge Nastavnici.org.

'Trebaju nam promjene u odgojnim mjerama, ali isključivanje s nastave stvara novu papirologiju bez rezultata', izjavila je profesorica mentorica Lidija Žišković za HRT.

Potpisnici peticije očekuju da će njihova inicijativa barem probuditi prosvjetne vlasti prije nekog novog incidenta koji će sve ponovno iznenaditi.

O teškoćama koje imaju nastavnici s učenicima problematičnog ponašanja govorila je za tportal.hr potpredsjednica udruge Nastavnici.org Sanja Lukić