OPLJAČKANA HRVATSKA

Sve afere teške 750 milijuna kuna!

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 12.05.2011 20:54
  • Objavljeno 12.05.2011 u 18:31
JADRANKA KOSOR DOBRA

JADRANKA KOSOR DOBRA

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vlada RH na današnjoj je sjednici usvojila Izvješće o ispunjavanju obveza iz Poglavlja 23. 'Pravosuđe i temeljna prava', priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću

Opljačkana Hrvatska

No, Vlada se potrudila i za potrebe Bruxellesa izbrojila sve afere i krađe u Hrvatskoj. Uvrstila ih je u izvješće o ispunjavanju obveza iz Poglavlja 23. I oni koji nisu vični brojkama bez problema mogu zaključiti - Hrvatska je opljačkana zemlja.

Hypo banka, HAC, Hrvatske vode, afera u Fondu zaštite okoliša, HEP - stanovi, Fimi media, Indeks, Daimler - redom su pobrojene sve afere. Kad se sve zbroji, pokradeno je nevjerojatnih 750 milijuna kuna! Sve to piše u završnom, trećem izvješću kojim Hrvatska na stotinjak stranica Uniju uvjerava da je u poglavlju 23 učinila sve što se od nje tražilo: od prilagodbe zakona, borbe protiv korupcije do osiguranja prava nacionalnim manjinama, javlja hrt.hr.

Izvješće se usvaja u sklopu pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, u svrhu ispunjavanja obveza iz pregovora navedenom Poglavlju, utvrđenim u Zajedničkom stajalištu Europske unije za poglavlje pregovora pravne stečevine 23.

'Pravosuđe i temeljna prava', od 25. lipnja 2010. i Pregovaračkom stajalištu Republike Hrvatske za poglavlje pregovora pravne stečevine 23. 'Pravosuđe i temeljna prava', od 19. veljače 2010. godine. Usvojeno je i Izvješće o ispunjavanju obveza iz Poglavlja 8. 'Tržišno natjecanje'.

Izvješće se usvaja u sklopu pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, u svrhu ispunjavanja obveza iz pregovora u navedenom Poglavlju, utvrđenim u Zajedničkom stajalištu EU za poglavlje pregovora pravne stečevine 8. 'Tržišno natjecanje', od 25. lipnja 2010. i Pregovaračkom stajalištu Republike Hrvatske za poglavlje pregovora pravne stečevine 8. 'Tržišno natjecanje', od 1. travnja 2010. godine.

Vlada je također prihvatila Informaciju o Sporazumu o međusobnim pravima i obvezama brodogradilišta od 2011. do 2020. godine, između Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva te brodogradilišta Brodograđevna industrija Split d.d. u Splitu, Brodograđevna industrija 3. MAJ d.d. u Rijeci, Brodotrogir d.d. u Trogiru i Brodogradilišta Kraljevica d.d. u Kraljevici.

Naime, u okviru pregovora između Republike Hrvatske i Europske unije radi pristupanja Hrvatske kao punopravne članice EU, te u okviru pregovora u Poglavlju 8. 'Tržišno natjecanje', navodi se u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi