UPOZORIO NA KRIMINAL PA NASTRADAO

Svaki dan će zbog Tadića prosvjedovati Bajiću ispod prozora

29.10.2013 u 17:10

Bionic
Reading

Čovjek koji je svojevoljno prokazao kriminal i izvlačenje milijuna iz Hrvatskih autocesta mogao bi dobiti višu kaznu od direktora koji je davao i primao mito. Na taj apsurd je upozorio Ramiz Pandžić, osječki poduzetnik čiji iskaz je i doveo do uhićenja direktora Osijek Koteksa Drage Tadića

Pandžić je, zgrožen informacijom što je Tadić postao novi USKOK-ov pokajnik, jučer došao pred sjedište Državnog odvjetništva i Uskoka u Gajevoj ulici u Zagrebu sa sljedećom porukom: 'Kum 5: Oliver Grbić štiti kuma Dragu Tadića od kaznenog progona'. Danas se pak pojavio s Tadićevom fotografijom i novom porukom koja glasi: 'Drago Tadić pokajnik??? E, nećeš, razbojniče.'

24 sata piše da je Pandžić poslao pismo glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću i ravnatelju USKOK-a Dinku Cvitanu u kojem im najavljuje svoj svakodnevni prosvjed ispred sjedišta Odvjetništva i USKOK-a kako bi ih 'upozorio da postoji i spriječio da se Tadić izvuče iz svih kriminalnih radnji koje je radio'.

Pandžić je bio jedan od dobavljača šljunka za Osijek Koteks. Da bi dobio posao je morao davati mito.
Prije dvije godine svojevoljno je donio USKOK-u snimke na kojima Tadić eksplicitno govori da od svakog kubičnog metra materijala jedna kuna ide direktorima u HAC. I da to plaćaju svi građevinari.

Tek sad, nakon uhićenja u aferi Remorker, pokazalo se da je to istina i da su građevinari mito davali kroz marketinške tvrtke. Pandžić je dostavio dokumentaciju i nekoliko puta dao iskaz o svemu USKOK-u. Rezultat je bio da je Pandžić optužen zajedno s Tadićem za primanje i davanje barem 2,5 milijuna kuna mita. Optužnica nije dotaknula nikoga u HAC-u.

Tadić je u najnovijoj aferi Remorker, prema pisanju Jutarnjeg lista, postao pokajnik priznanjem da je dobio 12 milijuna kuna od HAC-a da odustane od gradnje brze ceste Gaženica - Zadar 2, tzv. Kalmetine. Priznao je i da je davao mito od milijun kuna sada uhićenim tajnicima Božidara Kalmete: Zdravku Livakoviću i Milivoju Mikuliću.

'Želim Vas podsjetiti da sve to što sada izlazi u javnost ja sam vam spominjao u svojim iskazima. Unatoč tome i iscrpnim dokazima, meni nikada niste dozvolili status svjedoka nego ste me nagradili statusom optuženog. Tim izlaganjem kaznenom progonu već godinama moja obitelj i ja živimo na rubu egzistencije. Nitko od nas u regiji ne može dobiti posao. U mene upiru prstom i zovu me budalom i cinkerom', stoji u Pandžićevu pismu Bajiću i Cvitanu.

Podsjetimo, Ramiza Pandžića koncem siječnja 2012. poznanik je oteo, vozio u prtljažniku, slomio mu nos i nožem rezao ruke. Za ovaj je napad Pandžić prozivao Dragu Tadića.