STRAVIČAN ZLOČIN

Suprug pred djecom ubio novinarku HTV-a

25.09.2010 u 11:49

Bionic
Reading

Mirelu Sršić Kovač, 40-godišnju novinarku HTV-ovog dopisništva u Osijeku u noći s petka na subotu brutalno je u njihovom stanu u Belom Manastiru ubio suprug Zvonko Kovač, koji je potom pokušao izvršiti samoubojstvo

Policija je dojavu o ubojstvu dobila jutros u 9.20 od Zvonkovog brata. Naime, Mirelino su tijelo pronašla njezina djeca koja idu u treći i peti razred osnovne škole. Stariji je sin potom otišao do bake s očeve strane, koja u stan Kovačevih šalje svoga drugog sina. Nakon što je našao Mirelino tijelo, pozvao je policiju, piše Jutarnji list.

U obližnjoj šumi pokraj Lovačkog doma policajci su pronašli i Zvonka Kovača pothlađenog i u lokvi krvi pošto si je pokušao oduzeti život rezanjem žila. On je prevezen u KBC Osijek gdje je operiran i izvan je životne opasnosti.

Koji je motiv ovog zločina, ne znaju niti obiteljski prijatelji Kovačevih, no priznaju, kako se Zvonko, inače vlasnik kafića, u posljednje vrijeme čudno ponašao. Mislio je da ga netko prati i snima kamerom.

A koliko je zločin Zvonka Kovača bio brutalan, posvjedočio je i istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Ante Kvesić koji je bio na mjestu zločina: 'Takvo nešto nikada u životu nisam vidio. Bilo je strašno'.

Stol Mirele Sršić Kovač u osječkom dopisništvu HTV-a
Mirela Sršić Kovač bila je dugogodišnja novinarka HRT-a TV Centra Osijek. U svom 18-godišnjem radu istaknula se izvještavajući s područja obuhvaćenih mirnom reintegracije. Od 2000. do 2006. godine bila je glavna urednica HRT-ova Centra u Osijeku, a nakon toga radila je za sve emisije informativnog programa HTV-a. Najviše se posvetila temama iz poljoprivrede za Dnevnik te 'Plodove zemlje'.

Kolege će je pamtiti kao osobu koja je sve svoje radne zadatke izvršavala na visoko profesionalnoj razini te kao kolegicu koja je uvijek zračila vedrinom i optimizmom, napisali su o ubijenoj kolegici na portalu hrt.hr.