prognoza

Sunčan dan je pred nama, jak vjetar otežava promet na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku

23.02.2022 u 07:26

Bionic
Reading

U većini krajeva pretežno sunčano, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za srijedu. U središnjim i istočnim predjelima mjestimice umjerena, pa i povećana naoblaka, a prijepodne lokalno može pasti i malo kiše

Vjetar slab do umjeren, na istoku popodne mjestimice i jak sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu uglavnom umjeren sjeverozapadnjak i bura, ponegdje u Dalmaciji i jaka s olujnim udarima.

Najviša dnevna temperatura u većini područja između 11 i 16 Celzijevih stupnjeva.

Zbog vjetra na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a jak vjetar otežava i katamaranski promet u Dalmaciji, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

  • +3
Kiša u Šibeniku Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Kolnici su mjestimice vlažni i skliski.

Zimski su uvjeti i zabrana za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na ŽC5217 Mazin-Bruvno. Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na lokalnim i županijskim cestama na području Korenice.

Zbog jakog vjetra u prekidu su  katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Vis-Hvar-Split;  brodska linija Komiža-Biševo.

Na katamaranskoj liniji Jelsa-Bol-Split - katamaran će isploviti na relaciji Stari Grad - Bol - Split bez uplovljavanja u luku Jelsa. Polazak iz luke Stari Grad je u 6 sati.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.