pomoć u naoružanju

Sunak poručio Zelenskom: Ukrajina može računati na dugoročnu podršku Velike Britanije

03.01.2023 u 18:10

Bionic
Reading

Britanski premijer Rishi Sunak rekao je ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da može računati na dugoročnu britansku podršku nakon nedavnih napada bespilotnim letjelicama, priopćio je Sunakov ured u utorak

"Čelnici su raspravljali o gnjusnim napadima bespilotnim letjelicama na Ukrajinu proteklih dana", rekao je glasnogovornik u priopćenju objavljenom nakon što su dvojica čelnika razgovarala ranije tijekom dana. "Premijer je rekao da Ukrajina može računati na dugoročnu podršku Velike Britanije, kao što je demonstrirano nedavnom pošiljkom više od 1000 protuzračnih projektila".

Ukrajina je u ponedjeljak rekla da je oborila sve ruske bespilotne letjelice u masovnom nizu napada kojima je Moskva treću noć zaredom gađala civilne mete.

Rusija je, nakon što je 31. prosinca ispalila desetke projektila, 1. i 2. siječnja lansirala desetke bespilotnih letjelica iranske proizvodnje šahid. No, Kijev je u ponedjeljak rekao da je srušio svih 39 bespilotnih letjelica u posljednjem valu napada, od kojih su 22 srušene iznad glavnog grada.

  • +19
Rat u Ukrajini Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press