RUŽNO U ZADRU

Sukob na presici i rasizam na tribinama

27.05.2013 u 08:16

Bionic
Reading

Uzbudljivo je bilo u Stanovima u susretu posljednjeg kola MAXtv Prve lige između Zadra i Splita (2:2)

Ukratko, Zadar je s bodom osigurao ostanak dok su gosti ostali bez nastupa u Europi. No puno toga se događalo u Stanovima, nažalost bilo je tu i ružnih stvari.

'Sad je previše emocija, a ovakve situacije ne služe na čast ni HNS-u, ni sudačkoj organizaciji. Kad sudac navlači konstantno prekršaje za domaćina, ne sankcionira oštre faulove kako treba, kazneni udarac..,' tu je nastao prekid, kako pišu SN, jer je zadarski predstavnik Josip Bajlo upozorio trenera Splita Gorana Sablića poslije čega je glasnogovornik gostiju Jerko Trogrlić verbalno napalo i izvrijeđao Bajla te ga dalje izazivao, što je primoralo gostujućeg stratega da napusti novinsku konferenciju.

Splićane je najviše razbjesnio jedanaesterac iz kojeg je Zadar stigao do 2:2, ali i rasistički vrijeđanje njihovog igrača Henryja Bellea kojeg su zaštitari spriječili u sukobu s navijačima na tribini.

Inače, RNK Split je na svojoj službenoj web stranici na tekstu o utakmici stavio naslov 'Sramota: Split iz Europe ispao zbog nepostojećeg penala na Stanovima!'

Zadar - Split 2:2