MEHUN DEMANTIRA SPEKULACIJE

Šuker za sada ostaje ministar financija

26.03.2009 u 10:46

Bionic
Reading

Iako su se posljednjih dana u javnosti javljale razne spekulacije o mogućnostima rekonstrukcije Vlade zbog navodnog nezadovoljstva premijera Ive Sanadera borbom ministra financija Ivana Šukera s ekonomskom krizom, glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun demantirao je sve glasine na ovu temu

'Odlučno odbijam sve gluposti koje se pojavljuju u javnosti posljednjih dana oko rekonstrukcije Vlade. Za sada ne postoje nikakvi razlozi za bilo kakve rekonstrukcije i smjene unutar Vlade' rekao je Mehun.

Iako se u javnosti spekuliralo da bi prva žrtva rekonstrukcije vlade mogao biti ministar financija Ivan Šuker, glasnogovornik Mehun još jednom je odbacio takvu mogućnost rekavši da za rebalans proračuna Vladi stižu samo pohvale. Iz ekonomskih krugova, tvrdi Mehun, poručuju da je to ono što Hrvatska u ovom trenutku može.

O rekonstrukciji Vlade u javnosti se govori već neko vrijeme, a osim Šukera, koji je u središte interesa došao zbog ekonomske krize, kao mogućeg bivšeg člana spominjalo se i ime Dragana Primorca, ministra znanosti, prosvjete i sporta koji je svoje nezadovoljstvo stanjem u Vladi iskazao u intervju jednom tjedniku. U prosincu, kada su počele snažnije političke trzavice u državnom vrhu i među koalicijskim partnerima, objavljene su najave odlaska s pozicija potpredsjednika Vlade Damira Polančeca i Jadranke Kosor. U najnovije vrijeme spekuliralo se i o odlasku ministra Božidara Kalmete.

Priče o rekonstrukciji Vlade su politički baloni kojima Vlada opipava bilo birača u trenucima kada je suočena s prijetnjama štrajkom sindikata javnih službi iza kojih stoji 180 tisuća ljudi, a lokalni izbori su vrlo blizu. Dakle, kao što je i Mehun rekao, 'za sada Vlada ostaje u nepromijenjenom sastavu'.