UZ POZDRAV HŽV

Šuker pozvao Oparu, ovaj mu brutalno spustio: 'Nepristojni ste i nelegitimni'

29.11.2017 u 13:02

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i kandidat za novi mandat na čelu te organizacije Davor Šuker uputio je pisani poziv gradonačelniku Splita Andri Krstuloviću Opari i Hajdukovu predsjedniku Ivanu Kosu na sastanak na kojemu bi se navodno razgovaralo o pokretanju projekta izgradnje nogometnih terena za hrvatske prvoligaše. Krstulović Opara poslao mu je žestok odgovor

'Projekt je zamišljen na način da klubovi koji koriste igrališta izrade svu potrebnu izvedbenu dokumentaciju za potrebne radove, dok se od jedinica lokalne uprave očekuje njihov pristanak na investiciju na njihovoj imovini u situaciji kada je nogometni teren u njihovom vlasništvu te financiranje pripremnih komunalnih radova na samom terenu, koji su ionako u domeni komunalnih tvrtki', stoji između ostalog u Šukerovu pozivu na sastanak 12. prosinca u Zagrebu.

HNS, podsjetimo, već pet godina na računu drži gotovo 50 milijuna kuna, novac koji je UEFA namijenila izgradnji reprezentativnog kampa, a nakon propasti neobičnog projekta na zagrebačkim Sveticama i samo nekoliko tjedana uoči izbora novog predsjednika dosjetio se da bi sredstva eventualno mogao usmjeriti u poboljšanje bijedne sportske infrastrukture diljem Hrvatske.

  • +11
Splitski gradonačelnik oštro je odgovorio Davoru Šukeru Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

'Primio sam Vaše pismo te ovim putem potvrđujem da niti ja, niti bilo koji drugi predstavnik Grada Splita neće nazočiti na predloženom sastanku. Razlog našeg nedolaska je i više nego očit, budući da u posljednjih pet godina niste pokazali bilo kakav interes za stanje nogometne infrastrukture u Splitu. Štoviše, s obzirom na to da je u tijeku kandidatura za izbor predsjednika HNS-a, smatram nepristojnim, neposlovnim i nelegitimnim pozivati na ovakve razgovore desetak dana uoči izbora. Ovoj prevažnoj temi valja pristupiti sustavno, s potrebnim elaboratima i planovima, što Vi niste učinili', piše splitski gradonačelnik.

'Smatram da će po završetku izbora za predsjednika HNS-a novi predsjednik i vodstvo Saveza imati legitimitet za razgovore i obećanja za navedenu tematiku', dodaje se u oštrom pismu.

 

Krstulović Opara objavio je i da je kao predstavnik Grada Splita, odnosno većinskog vlasnika Hajduka i jedinog vlasnika stadiona Poljud, dao naputak Nadzornom odboru da se ne odazovu Šukerovom pozivu 'jer na istome nemaju što raditi'.

Svoj dopis Andro Krstulović Opara zaključio je kraticom HŽV, odnosno 'Hajduk živi vječno'.