NA REDU JE HNS

U Hajduku s pravom strahuju; to je sasvim realna mogućnost

28.11.2017 u 08:29

Bionic
Reading

U Hajduku ovih dana ne moraju strahovati samo od navijačkog bijesa nego i od kazne Disciplinske komisije HNS-a zbog incidenata na Poljudu u utakmici 17. kola HRT Prve lige protiv Osijeka (1:1)

Nema kluba u hrvatskom prvenstvu koji je toliko puta kažnjavan kao Hajduk. Splitski prvoligaš je recidivist, a stalne kazne, od kojih je većina novčanih, ne smiruju duhove na Poljudu.

Hajduk je od samostalnosti već poprilično napunio blagajnu HNS-a, igrao je i pred praznim tribinama, gubio utakmice za zelenim stolom...

>> 'Oko sokolovo' presudilo; Dinamo teško oštećen, ali i Osijek na Poljudu

Poslije derbija s Osijekom na Poljudu opet strepe od kazne koja bi mogla biti najdrastičnija ove sezone. Naime, Torcida je opet imala 'šou', s tribina su dolazile uvrede i prijetnje, palile su se baklje koje su završile na terenu i nakratko prekinule utakmicu, a najgore od svega bio je morbidan transparent na kojem je pisalo 'Dugo je već cirkus u jednom gradu, na jednom mjestu. Životinje su divlje i predstava loša. Vrijeme je da se zastor spusti, karavana ode, a zvijeri u kavezu dočekaju smrt'.

  • +15
Hajduk - Osijek, 17. kolo HT Prve lige, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Upravi Hajduka ne gine nova financijska čestitka Disciplinske komisije, ali sasvim je i realna mogućnost da se klub kazni sa zatvaranjem tribine sjever gdje je Torcida odakle su kretali incidenti. No možda će čak biti suspendiran i cijeli stadion...

Hajduk – Osijek 1:1, 17. kolo 2017./18. (sažetak)