OSJEČKA FARSA

Sudska odluka sprečava otvaranje Avenue Malla

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 01.04.2011 08:04
  • Objavljeno 31.03.2011 u 18:56
avenue mall osijek

avenue mall osijek

Izvor: Pixsell / Autor: Krunoslav Petric/PIXSELL

Osječki Općinski sud odbio je prijedlog Grada da se ukine sudska zabrana raspolaganja zemljištem na kojem se treba obnoviti raskrižje pristupne ceste, što je preduvjet za izdavanje uporabne dozvole za otvorenje trgovačkog centra Avenue Malla, rečeno je na današnjem sastanku gradonačelnika Krešimira Bubala s pročelnicima gradskih upravnih odjela

Investitor projekta, tvrtka GTC, najavio je otvorenje za 8. travnja, a sporno zemljište u imovinsko-pravnom sporu koji traje od 1997. potražuje Osječanin Kajetan Šeper, koji je radi utvrđivanja vlasništva i ubrzavanja postupka pokrenuo i postupak na Upravnome sudu.

Tajnica grada Jadranka Nikolov izvijestila je da je Općinski sud u obrazloženju, među ostalim, naveo kako ne želi prejudicirati odluku prije rješavanja slučaja na Upravnome sudu, gdje je taj predmet zaprimljen i čeka na odlučivanje, a taj postupak, tvrdi Nikolov, može potrajati do tri godine, zbog čega će Gradska uprava Upravnome sudu poslati požurnicu s detaljnim objašnjenjem cijelog slučaja.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo izvijestio je kako je, po neslužbenim informacijama, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, kao drugostupanjsko tijelo, prihvatilo žalbu tvrtke GTC te poništilo odluku Gradske uprave o neizdavanju uporabne dozvole Avenue Mallu te je vratilo predmet na ponovno odlučivanje.

Ocijenio je kako grad želi da se otvori taj trgovački centar u kojem bi, kako se očekuje, trebalo raditi oko 600 ljudi, ali ne može preuzeti odgovornost za nesreće koje bi se mogle događati na neuređenome i neobnovljenom raskrižju. Dodao je da su gradske službe u tom slučaju učinile sve što su mogle te da je tvrtka GTC, kao ulagač, otpočetka bila upoznata s neriješenim imovinsko-pravnim sporom.

Pročelnik Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Krunoslav Plećaš rekao je kako se uporabna dozvola nije mogla izdati jer nije ispunjen preduvjet i obnovljeno raskrižje pristupne ceste, što se nije moglo učiniti zbog imovinsko-pravnog spora i sudske zabrane raspolaganja zemljištem. Dodao je da je ministarstvo kao drugostupanjsko tijelo moglo prihvatiti žalbu investitora i samostalno donijeti mjerodavno rješenje za taj slučaj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi