glavna rasprava

Suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre 15. listopada

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 18.09.2019 11:54
  • Objavljeno 18.09.2019 u 11:49
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Glavna rasprava u suđenju Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić počet će 15. listopada, rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic nakon pripremnog ročišta održanog u srijedu

Nakon što je 22. kolovoza optužno vijeće Županijskog suda u Varaždinu potvrdilo optužnicu protiv Smiljane Srnec zbog ubojstva Jasmine Dominić čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu, u srijedu je održano pripremno ročište, zatvoreno za javnost, na kojem su stranke izložile svoje dokazne prijedloge, a državni odvjetnik je izložio optužnicu i iznio dokaze na kojima ju temelji.

'Optužena se očitovala o optužnici, ne smatra se krivom', rekao je nakon ročišta glasnogovornik suda te dodao da su stranke izložile dokaze koje namjeravaju iznijeti na raspravi, a sud je dokazne prijedloge usvojio i odredio termin početka glavne rasprave.

'Rasprava o ovom predmetu počinje 15. listopada u 9 sati. Radi koncentracije raspravljanja određena su i daljnja ročišta, 17., 18. i 21. listopada. Dana 15. listopada će biti ispitana tri svjedoka, 17. dva svjedoka, a za 18. i 21. listopada su pozvani vještaci koji su dali svoje nalaze i mišljenja u istrazi', najavio je Pavlic.

Na novinarsko pitanje odgovorio je da nije bilo zahtjeva da suđenje bude nejavno.

'Tek kad će rasprava krenuti tada stranke imaju mogućnost staviti zahtjeve. Međutim u ovoj fazi postupka nije stavljen zahtjev za tajnost rasprave', kazao je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu koji nije želio nagađati hoće li postupak biti završen 21. listopada s četvrtim terminom rasprave.

'Ovisi o tome hoće li biti daljnjih dokaznih prijedloga. Optužena se branila šutnjom, ali ona u svako doba može odlučiti iznijeti svoju obranu, nakon čega se opet mogu pojaviti neki novi dokazi. Dakle, ne možemo znati hoće li 21. listopada postupak biti završen, sve ovisi o tijeku rasprave', zaključio je Pavlic.

  • +5
  • +2

Pravosudna policija dovodi Smiljanu Srnec na Županijski sud

Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Nakon pripremnog ročišta odvjetnik optužene Smiljane Srnec, Krešimir Golubić, novinarima je samo kratko rekao da obrana osporava navode u optužnici.

Optužnicom se Smiljanu Srnec (rođenu 1974.) tereti da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri, Jasmini Dominić, rođenoj 1977. godine, najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju u području glave pa je 23-godišnjakinja preminula uslijed zadobivenih ozljeda.

Jasmini Dominić potpuno se izgubio trag 2000. iako je njezin nestanak službeno prijavljen tek 16. kolovoza 2005. godine. Međimurska policija 16. veljače ove godine zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u Novoj ulici, u kući pronađen leš nepoznate osobe. Istoga dana, u večernjim satima, uhićena je Jasminina sestra Smiljana Srnec.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!