UBOJSTVO JASMINE DOMINIĆ

Potvrđena optužnica protiv Smiljane Srnec, suđenje će početi u najkraćem mogućem roku

22.08.2019 u 09:27

Bionic
Reading

Optužno vijeće Županijskog suda u Varaždinu u četvrtak je zaključilo da postoji dovoljno dokaza da se potvrdi optužnica protiv Smiljane Srnec (45) koju je Županijsko državno odvjetništvo podnijelo protiv nje zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić 2000., a čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču u veljači ove godine

Da je optužnica protiv Smiljane Srnec prihvaćena potvrdio je glasnogovornik Županijskog suda Darko Galić te je izvijestio da je istražni zatvor produljen, kao i da će suđenje krenuti u najkraćem mogućem roku.

Srnec je nazočila sjednici optužnog vijeća, a prilikom dolaska kratko je odgovorila na pitanja novinara.

'Nemam komentara, ali nisam', odgovorila je Srnec na pitanje je li kriva za ubojstvo svoje sestre, javlja Večernji list.

Smiljana Srnec Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Sud je potvrdio optužnicu u kojoj tužiteljstvo smatra da ima dovoljno dokaza da je Smiljana Srnec s najmanje pet udaraca tvrdim predmetom po glavi prije 19 godina usmrtila sestru čije je tijelo 16. veljače ove godine pukim slučajem pronađeno skriveno u zamrzivaču u hodniku obiteljske kuće.

Vjeruju da će otisci prstiju i DNK pronađeni u zamrzivaču uvjeriti sudsko vijeće da je Smiljana, koja se brani šutnjom, ubila tri godine mlađu sestru.

  • +6
Smiljana Srnec Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX