ISTRAGA PROTIV SESTRE

MUP-ovi vještaci ne znaju čiji je muški DNK pronađen na najlonkama kojima je bila vezana ubijena Jasmina

23.08.2019 u 08:54

Bionic
Reading

Nakon što je podignuta optužnica protiv Smiljane Srnec za ubojstvo sestre Jasmine istražitelji još uvijek pokušavaju složiti sve detalje ovog mučkog ubojstva

Optužnicom se 45-godišnju Smiljanu Srnec tereti da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Pavlovcu zadala svojoj sestri (1977.) najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju u području glave, pa je 23-godišnjakinja preminula uslijed zadobivenih ozljeda.

Riječ je o zločinu koji je šokirao Hrvatsku. Jasmina Dominić se gotovo dva desetljeća vodila kao nestala, sve dok njezino tijelo nije nađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Pavlovcu početkom ove godine. U kući je živjela njezina sestra s obitelji, a navodno nitko od ukućana nije znao za tajnu koju je Smiljana Srnec godinama uspješno skrivala od njih.

Smiljana Srnec Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Kako donosi Jutarnji, najveći misterij, koji još uvijek nisu uspjeli razriješiti vještaci MUP-ova Centra 'Ivan Vučetić' je DNK trag nepoznate muške osobe koji je pronađen na najlonkama kojima je bila vezana plastična vreća na glavi ubijene Jasmine. Zbog nedovoljne količine alela potrebnih za identifikaciju, vještak nije uspio pronaći vlasnika tog otiska.

Sud je potvrdio optužnicu u kojoj tužiteljstvo smatra da ima dovoljno dokaza da je Smiljana Srnec s najmanje pet udaraca tvrdim predmetom po glavi prije 19 godina usmrtila sestru čije je tijelo 16. veljače ove godine pukim slučajem pronađeno skriveno u zamrzivaču u hodniku obiteljske kuće.