NEOBIČNA KOMBINACIJA

Sudac ostao bez posla zbog videoigara

07.07.2010 u 10:00

Bionic
Reading

Postoji mnogo priča o utjecaju videoigara na stvarni svijet, no da je jedan sudac zbog njih izgubio posao, do sada nismo čuli

Priča započinje prije nekoliko godina u američkoj državi Virginiji u kojoj je okružni sudac Joseph Carico osudio Jeremya Hubbarda na društveno koristan rad zbog posjedovanja droge. Ne spominje se kakve, niti je to u ovoj storiji previše važno. Uglavnom, Hubbard je tijekom izvršavanja slučajno naletio na suca koji ga je osudio i tijekom razgovora počela je priča o videoigrama i Xboxu 360. Prema Hubbardu, novopečeni prijatelji su otad postali nerazdvojni i provodili noći igrajući videoigre, pogotovo na Wiiju koji je omiljena konzola suca Caricoa.

Idila je trajala do studenog prošle godine kada se sudac Carico automobilom zabio u drvo pri čemu je ozlijeđen njegov suvozač - pogađate - Jeremy Hubbard. Ozlijede srećom nisu bile teške, a Hubbard je ispričao kako se nezgoda dogodila nakon zajedničke neprospavane noći tijekom koje su igrali Halo 3 i nekolicinu sportskih naslova na Wiiju. Kako javlja Virginia Lawyer’s Weekly, sudac Carico do daljnjega neće voditi suđenja, no nije jasno je li udaljen zbog same nesreće ili druženja s ranije osuđivanom osobom koju je sam poslao na odsluženje kazne.