SUĐENJE U OSIJEKU

Mamić obećao Mercedes onome tko nađe razliku između dva iskaza Modrićeve punice

04.07.2017 u 10:28

Bionic
Reading

Nastavljeno je suđenje na osječkom Županijskom sudu braći Mamić i drugima. Na klupu za svjedoke trebao je sjesti Eduardo da Silva, ali je nedolazak opravdao mailom u kojem je rekao da zbog obveza prema klubu za koji igra u Brazilu nije mogao doći

Sudac Darko Krušlin na početku je upozorio na nedopušteno ponašanje Zdravka Mamića koje se učestalo ponavlja na sudu. Još jednom je ponovio da se svi moraju pridržavati reda u sudnici jer ako tako ne bude, mogu biti opomenuti, novčano kažnjeni te udaljeni do okončanja dokaznog postupka.

Posebno se to odnosi na drugookrivljenog Zdravka Mamića. Očigledno je da ranija upozorenja i udaljenja iz sudnice nisu dali rezultata. 'Idućeg puta ćete biti udaljeni iz sudnice do okončanja dokaznog postupka', upozorio je sudac Mamića.

Sudjenje je potom nastavljeno svjedočenjem Roberta Uroića, izmedju ostaloga i predsjednika Komisije za ovjeru registracije klubova i registracije igrača u HNS-u od 2007.godine. Govorio je na koji način se ovjeravaju profesionalni ugovori kao i njihovi raskidi te aneksi. Ovjeravanjem, objasnio je, takvi dokumenti prelaze u nadležnost Arbitražnog suda HNS-a u slučaju spora. Rekao je kako se raskid ugovora o profesionalnom igranju sastavlja u formi zapisnika, ali da nije propisan sadržaj raskida kao ni sadržaj aneksa niti od strane HNS-a, niti od strane FIFA-e.

Zdravko Mamić je po izlasku iz sudnice potvrdio kako je upoznat s činjenicom da se protiv njega provodi istraga i kako uskoro očekuje još jednu optužnicu. Osvrnuo se na činjenicu da se svjedok Eduardo da Silva nije pojavio na ročištu zbog klupskih obaveza. 'Eduardo u svom iskazu govori kako sam dao nekoliko stotina tisuća eura njemu i njegovom skrbniku, nitko se ne pita što je on trebao napraviti za mene. Želim mu zdravlje i uspješnu karijeru', kazao je Mamić.

Komentirao je i upozorenje suca da će ga trajno ukloniti sa suđenja ako se ne bude pridržavao pravila.

Mamić nakon ročišta Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

'Vidjeli ste da sam to primio mirno, kadija te tuži kadija te sudi. Doći će dan kada ćete vi mene razumjeti i shvatiti zašto sam ja to radio u sudnici', kazao je Mamić.

Dodao je da su naslovi vijesti o jučerašnjem ročištu na kojem je svjedočila punica Luke Modrića ponovno implicirali da je ona primijenila iskaz u odnosu na ono što je ranije rekla USKOK-ovim istražiteljima. 'Čitao sam noćas iskaz svjedokinje dan u USKOK-u sto puta. Nije promijenila jedan zarez, a naslovi su skandal, promijenila je iskaz…Nemaš mogućnosti da raščistiš i dokažeš istinu', kazao je Mamić.

Onome tko nađe razliku između iskaza koji je Modrićeva punica Vesna Juraić dala USKOK-ovim istražiteljima i onog kojeg je jučer dala na sudu, Mamić je obećao kupiti Mercedes .

  • +11
Nastavak suđenja Mamiću u Osijeku Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović