ŠTELA, PRIPUZ...

Novi Mamićevi odvjetnici branili su neka zanimljiva imena

03.07.2017 u 20:27

Bionic
Reading

Nakon što je Zdravko Mamić sredinom prošlog mjeseca otkazao punomoć dotadašnjim odvjetnicima Jadranki Sloković i Čedi Prodanoviću novi braniteljski dvojac braće Mamić, Ivan Stanić i Nikola Mandić, imali su danas na sudu u Osijeku svoj debi. Iako je riječ o manje iskusnim odvjetnicima, oni u svojim nogama imaju podosta pravosudnih utakmica. Uostalom, ovo nije prvi put da brane Mamiće

Mamić je u dramatičnom okršaju u samoj sudnici sredinom lipnja otkazao punomoć Sloković i Prodanoviću iz jednog razloga: smatrao je da tužitelji postavljaju svjedocima sugestivna pitanja namećući im odgovor, zbog čega je više puta glasno negodovao, a po njemu nedovoljno se glasno protiv toga bunio dvojac Sloković-Prodanović.

Novi odvjetnici Ivan Stanić i Nikola Mandić na današnjem ročištu pokazali su da su štreberski prihvatili Mamićevu taktiku. U više navrata prekidali su iskaz svjedokinje primjedbama da tužiteljstvo postavlja nedopuštena pitanja ili ona koja nisu povezana s predmetom. Sudac ih je opominjao tvrdeći da pokušavaju kontrolirati svjedokinju i manipulirati njom.

Ovaj markantni dvojac Mamića je imao prilike i ranije upoznati. Prije nekoliko godina bili su 'pomoćni' odvjetnici u Mamićevu timu koji su činili Mate Matić, s kojim su i danas partneri u odvjetničkom društvu, Ante Madunić i Jadranka Sloković.

Ivan Stanić i Nikola Mandić, odvjetnici braće Mamić Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović

Nikola Mandić ranije je bio odvjetnik Daliboru Zebiću, bivšem direktoru NK Zadar, koji je bio pritvoren s Renom Sinovčićem.

Mandić je uz to branio Marka Tunjića, koji je u najžešćem razdoblju frakcijskih sukoba navijača Dinama kao pripadnik tzv. promamićevske struje pucao po svojim rivalima, što je okarakterizirano kao pokušaj ubojstva.

Novi Mamićevi odvjetnici zajedno su branili i zagrebačkog 'kralja otpada' bliskog Milanu Bandiću, Petra Pripuza.

Ivan Stanić za klijenta je svojedobno imao i nekadašnjeg haškog osuđenika Vinka Martinovića Štelu. Nedavno je pak bio izaslanik europarlamentarke Marijane Petir, koja zbog puta u Izrael nije mogla doći na sjednicu Predsjedništva HSS-a, tijekom koje je izbačena iz stranke.

Stanić i Mandić, ali i Mate Matić, partneri su u odvjetničkom društvu Matić, Šooš Maceljski, Mandić, Stanić & Partneri d.o.o. protekle dvije godine, a do tada su imali samostalni ured.

Da posao ide glatko, pokazuju i brojke. U 2016. uprihodili su 5,27 milijuna kuna, s 1,8 milijuna kuna dobiti.