PODSJEĆAMO

Kako je govorio Zdravko Mamić i što je sve obećavao?

23.06.2017 u 11:10

Bionic
Reading

Tko dokaže da sam oštetio državu i za lipu, dobit će od mene 100.000 eura, ustvrdio je u lipnju Zdravko Mamić, najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa i dugogodišnja alfa i omega zagrebačkog Dinama, na maratonskoj izvanrednoj konferenciji za medije. Vrlo malo ljudi u Hrvatskoj, istaknuo je, zanima istina i meritum stvari

'Pretvorili smo se u dva pola: lijeve i desne, plave i crvene, južnjake i sjevernjake, i vidimo cijenu koju plaća cijelo naše društvo i građani zbog takvih podjela', rekao je Zdravko Mamić  na konferenciji za medije u zagrebačkom hotelu Sheraton. 

Zdravko Mamić tvrdi kako se ne sjeća da je u Hrvatskoj ikada itko osim njega i njegove obitelji bio izložen tako snažnom mobingu koji podsjeća na 'lov divljih zvijeri'.

Tvrdi kako se pokušavaju uništiti i Dinamo, i on, i njegova obitelj, te da se pritom ne biraju sredstva. 

  • +7
Obraćanje Zdravka Mamića, najmoćnije osobe u zagrebačkom Dinamu Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Mamić ističe da je zahvaljujući njemu državni proračun RH uprihodio silne milijune. 'Zašto se mene optužuje? Jer sam napravio izuzetak i jedina dva transfera koja su ikad isplaćena u Hrvatskoj i na njih je plaćen porez Republici Hrvatskoj su upravo Modrićev i Lovrenov transfer', rekao je Mamić.

Tvrdi kako su se veliki transferi 'puno prije' njegove ere odvijali tako da Hrvatska od njih nije imala ništa jer se novac slao na strane račune. 

Mamić je novinarima očitao bukvicu zbog njihova pisanja o svjedočenju Luke Modrića na sudu u Osijeku.

'Pa gadovi i bando koji tako olako prljate ime Modrić, prestanite to činiti', rekao je Mamić novinarima. Podsjetio je na Modrićeve prognaničke dane i da ga je upravo on doveo u Zagreb s 14 godina i učio kako se 'sjedi, jede, govori, oblači, uči engleski...'.

  • +3
Luka Modrić na suđenju Mamićima Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Ja sam ulagao u njegov razvoj. Uzeo sam ga iz milosrđa, kako sam tada mogao znati da će postati nogometna zvijezda? Ja sam s njime potpisao građanski ugovor i ulagao u njegov razvoj. Takve ugovore sam potpisao s još stotinu mladih nogometaša.

Mogu vam sada nabrajati njihova imena, ali ništa vam ne bi značila. Osim možda njih petero nitko nije postao veliki nogometaš. Nikog ne zanima što sam na njihov razvoj potrošio svojim deset milijuna tadašnjih njemačkih maraka', rekao je Mamić.

U svom iznimno dugom govoru pričao je u svemu i svačemu; objašnjavao detalje sa suđenja u Osijeku, prisjećao se svojeg višegodišnjeg prijateljstva s odvjetnicima Čedom Prodanovićem i Jadrankom Sloković, u više navrata govorio o sebi u superlativima i u trećem licu, a onda ispalio: 'Na ovim prostorima nikada nije hodao humaniji čovjek!'

Tvrdi da nikada u životu nikoga nije novčano oštetio i da državi plaća porez na vrijeme i do zadnje lipe.

'Ako netko od vas dokaže da sam oštetio državu i za jednu lipu, dobit će od mene nagradu od 100 tisuća eura. Eto vam izazova', poručio je Mamić novinarima.

Svoj 'humanitarni rad' Zdravko Mamić je ilustrirao visinom plaće čistačice zaposlene u Dinamu:

'U Dinamu i čistačica ima hiljadu eura plaću. U minutu točno svih 200 radnika u Dinamu prima plaću. To je djelo Zdravka Mamića u Dinamu'.

Mamić je nakon monologa od sat i dvadeset minuta novinare upozorio da će ih ubuduće tužiti za svaku lažnu informaciju ili klevetu napisanu o njemu.

Mamićevo izlaganje 'istine' trajalo je točno sat i pol. Nakon toga je novinarima rekao da će odgovoriti na pitanja ako budu 'o temi o kojoj je govorio'. No na prvo novinarsko pitanje Mamić se digao, povikao 'ne mogu te slušati' i završio svoj monolog.