odgovor na žalbu

Sud u Ljubuškom traži izuzeće u slučaju Denisa Buntića

27.09.2023 u 10:45

Bionic
Reading

Nakon što su jučer iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona uložili žalbu zbog odbijanja prijedloga za određivanje pritvora Denisu Buntiću (41), uslijedila je prilično ekspresna reakcija Općinskog suda u Ljubuškom.

Ovaj je sud prethodno odbio prijedlog za određivanje pritvora Buntiću te su mu izrekli mjere zabrane, na što se tužiteljstvo žalilo. Sada su sa suda, po pitanju te žalbe, odlučili tražiti izuzeće, piše Dnevni avaz.

'S obzirom na medijsku eksponiranost te činjenicu da je majka osumnjičenika D.B. dugogodišnja zaposlenica ovoga suda, kako bi se izbjegla svaka, makar neopravdana sumnja u objektivnost rada ove institucije, Izvanraspravno vijeće ovoga suda je podnijelo prijedlog Kantonalnom sudu Široki Brijeg za određivanje (delegaciju) drugog stvarno nadležnog suda u ovom predmetu', odgovoreno je iz Suda na upit Dnevnog avaza.

Podsjetimo, iz Tužiteljstva ZHK su jučer naveli da su žalbu uložili zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka i zbog pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

'Predloženo je da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, pobijano rješenje ukine i predmet vrati sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili pak da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor', kazali su iz Tužiteljstva ZHK.

Razlozi za određivanje pritvora su, kako su ponovili, opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Denis Buntić je prošli petak prijavljen za nasilje u obitelji, kada je pretukao suprugu Klaru, u njihovoj kući u kojoj su živjeli s devetomjesečnim sinom. Tijekom pretresa kuće, pripadnici Policijske uprave Ljubuški su pronašli cijeli arsenal oružja, automatske puške, pištolje, zolje, lovačko oružje, streljivo.