upaljen žuti alarma

Subota nestabilna, evo gdje se očekuju grmljavinski pljuskovi

28.07.2018 u 07:11

Bionic
Reading

Subota će proteći u znaku djelomice sunčanog vremena, no pljuskova s grmljavinom može biti na području cijele države, posebice u središnjoj Hrvatskoj te Slavoniji i Baranji gdje je izdan žuti alarm. Ako ste na moru ili u prirodi, iskoristite vrijeme prijepodne, jer su pljuskovi vjerojatniji poslijepodne

U Hrvatskoj će danas biti djelomice sunčano, ali nestabilno. U prvom dijelu dana mjestimične kiše i pljuskova s grmljavinom može biti u Slavoniji i Baranji te u središnjim predjelima, a od sredine dana i drugdje u unutrašnjosti.

Na Jadranu sunčanije, a uz više oblaka pokoji pljusak moguć je na južnom dijelu. Vjetar će većinom biti slab, na Jadranu do umjeren jugozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se uglavnom od 27 do 32 °C.

Istočna Hrvatska

Promjenljivo i nestabilno uz povremenu kišu i pljuskove. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura između 18 i 20, a najviša dnevna od 28 do 30 °C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano, ali ne i posve stabilno, pa postoji mogućnost za poneki popodnevni lokalni pljusak. Vjetar slab. Najniža jutarnja temperatura između 17 i 20, a najviša dnevna od 28 do 31 °C.

Gorski kotar i Lika

Djelomice sunčano, popodne uz jači razvoj oblaka moguć je poneki pljusak s grmljavinom. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura između 13 i 16, a najviša dnevna od 27 do 30 °C.

Vremenska prognoza Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vlado Kos

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano i uglavnom suho, a poneki pljusak moguć je uglavnom u zaobalju. Povremeno će puhati do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između 20 i 23, a najviša dnevna od 30 do 33 °C.

Dalmacija

Pretežno sunčano, na jugu uz više oblaka moguć je poneki pljusak, češće u zaobalju. Povremeno će puhati do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između 20 i 24, a najviša dnevna od 30 do 33 °C.