DOBRA VIJEST

Studentske školarine ipak neće rasti

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 11.03.2009 15:27
  • Objavljeno 10.03.2009 u 20:45
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš izjavio je danas da je Senat zagrebačkog Sveučilišta jednoglasno odlučio da ove godine neće biti povećanja participacija u troškovima studiranja

'Studenti i ostali članovi Senata složili su se da je ta odluka za sada jedina moguća, da ona odlaže dobar dio želja, preokupacija te poboljšanje uvjeta rada', rekao je rektor novinarima na otvorenju nove zgrade knjižnice Filozofskoga fakulteta, napomenuvši da su smanjene upisne kvote za mjesta gdje je bilo previše studenata.

Izrazio je žaljenje što će se ove godine 'morati preživljavati' na dosta reduciranim uvjetima s elementarnim troškovima te najavio da će se najvjerojatnije morati odlagati neki projekti i planovi.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac pozdravio je odluku Sveučilišta, ocijenivši kako je to pitanje odgovornosti u trenutcima krize.

'Učinit ću sve da se kriza prebrodi tako da se ne osjeti', obećao je ministar, koji drži da su dekani donoseći takvu odluku pokazali veliku mudrost.

Po ministrovim riječima kriza se može prevladati samo ulaganjem u znanje i obrazovanje. Dodao je da će se za tri tjedna u Studentskome domu 'Stjepana Radića' položiti kamen temeljac za dva paviljona s oko 500 ležajeva.

Komentirajući, na novinarski upit, svoju izjavu u posljednjem 'Globusu' da bi odbio premijerov poziv u hrvatsku Vladu da je znao kakvo ga licemjerje u njoj čeka, Primorac je rekao da je imao sreću raditi u Vladi gdje vjerojatno niti jedan ministar u povijesti moderne hrvatske države nije imao toliku potporu premijera.

'Činjenica je da u politici ima licemjerstva, i mi kao znanstvenici i sveučilišni profesori vrlo često na taj način gledamo', izjavio je Primorac, dodavši da je to dobro za politiku, jer je 'na taj način mijenjamo'.

 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi