NASILAN PREKID

Studenti upali na Skupštinu Studentskog zbora

18.03.2011 u 21:00

Bionic
Reading

Utemeljiteljska sjednica Skupštine Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu danas je nasilno prekinuta u sveučilišnoj auli pošto je u nju upala skupina studenata i predstavnici medija koji se nisu najavili ni predstavili, priopćio je ured za odnose s javnošću zagrebačkoga sveučilišta

Kako se navodi, sjednica je počela u 11 sati i prekinuta je samo nakon nekoliko minuta zbog upada studenata i predstavnika medija pa je v.d. predsjednika Studentskoga zbora Ivan Bota donio odluku o polusatnu prekidu sjednice i zamolio članove skupštine da napuste aulu.

Tijekom prekida jedan od studenata čitao je, preko megafona, proglas kojim je izraženo nezadovoljstvo načinom provedbe studentskih izbora, a pojedini studenti bacali su svoje letke i pokušavali ih zalijepiti na portrete bivših rektora zagrebačkoga sveučilišta i ostavili dvoranu u potpunu neredu, navodi se u priopćenju i dodaje da predstavnici medija nisu tražili dozvolu nadležne službe za praćenje skupštine.

U priopćenju, uz ostalo, stoji da je sjednica odgođena za kraj idućega tjedna jer se nije mogla nastaviti.

Ivan Bota, v.d. predsjednika Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu, potvrdio je za Hinu da je utemeljiteljska sjednica Skupštine Studentskoga zbora prekinuta, rekavši da na sjednicu nisu bili pozvani ni predstavnici medija ni studenti koji su došli s novinarima. Dodao je da je većina studenata bila s Filozofskoga fakulteta te kako je poznato da plenum studenata toga fakulteta zapravo želi ukinuti Studentski zbor jer se zauzimaju za tzv. neposrednu demokraciju.