studentska solidarnost

Studenti Sveučilišta u Mostaru prikupljaju pomoć za dvogodišnju Milu

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 01.04.2019 12:43
  • Objavljeno 01.04.2019 u 12:43
Mostar

Mostar

Izvor: Profimedia / Autor: Ivan Vdovin / Alamy

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru i aktivisti priključili su se u ponedjeljak velikoj humanitarnoj akciju pomoći za djevojčicu Milu Rončević, koja je već ujedinila cijelu Hrvatsku, a za čije je liječenje u Sjedinjenim Državama potrebno prikupiti gotovo tri milijuna dolara

Na svakom fakultetu Sveučilišta u Mostaru postavljene su kutije za dobrovoljne novčane donacije za liječenje dvogodišnje Mile Rončević.

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić rekao je kako je sretan što su akciju pokrenuli u Studentskom zboru.

"To još jednom pokazuje da smo društveno osjetljivi, da vodimo brigu o svakom pojedincu i da je sveučilište jedna velika obitelj u kojoj je svaka osoba važna, a najvažniji su oni kojima je potrebna pomoć", rekao je Tomić, kako ga prenosi portal Sveučilišta u Mostaru.

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Marijan Tustonja pozdravio je studentsku solidarnost s ljudima u potrebi.

Akcija pomoći pokrenuta je i u nekoliko općina poput Posušja, Ljubuškog i Širokog Brijega gdje je počelo organizirano prikupljanje potpore za malu Milu.

Dvogodišnjoj Mili Rončević dijagnosticirana je akutna mijeloična megakariocitna leukemija AML M7. Njezini roditelji najavili su da će već u utorak krenuti u SAD na nastavak liječenja u poznatoj dječjoj bolnici u Philadelphiji.

Slučaj malene Mile Rončević iz Rijeke ujedinio je cijelu Hrvatsku u donacijama.

Djevojčica koja nema ni dvije godine već se godinu dana bori s leukemijom u dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci, a u Europi uspješan nastavak liječenja nije moguć i Milina zadnja šansa za život je liječenje u Children’s Hospital of Philadelphia, stoji na mrežnoj stranici www.lifeformila.com.

"Troškovi liječenja su vrtoglavi, 2.8 milijuna USD koje je potrebno uplatiti odjednom kako bi liječenje uopće započelo", navodi se.

U ponedjeljak iza podneva stanje na računu pokazivalo je da je prikupljeno više od polovice od potrebnih 2,8 milijuna dolara.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!