humanitarna akcija

Roditelji bolesne dvogodišnjakinje mole za pomoć: Troškovi liječenja naše Mile su vrtoglavi, a svaka je minuta važna

29.03.2019 u 10:52

Bionic
Reading

Još nema ni pune dvije godine, a već godinu dana djevojčica Mila iz Rijeke bori se s akutnom mijeloičnom megakariocitnom leukemijom AML M7. U Europi uspješan nastavak njenog liječenja nije moguć i zadnja šansa za život joj je američka Children's Hospital of Philadephia, u kojoj postoje realne šanse za izlječenje i normalan nastavak života

Troškovi liječenja se procjenjuju na vrtoglavih milijun američkih dolara, napisao je otac djevojčice Marin Rončević na svojem profilu na Facebooku, moleći za pomoć u prikupljanju iznosa, no najnovija informacija iz američke bolnice je da će troškovi doseći 2,8 milijuna dolara.

U Europi uspješan nastavak Milina liječenja nije moguć pa su roditelji Sanja i Marin Rončević prisiljeni nastaviti liječenje u SAD-u, u Dječjoj bolnici u Philadelphiji (Children's Hospital of Philadelphia), u kojoj ima realne šanse za potpuno izlječenje i normalan nastavak života, stoji i u pismu koje je otac uputio javnosti.

Roditelji su u aktivnoj korespondenciji s Dječjom bolnicom u Philadelphiji, u kojoj su razmotrili slučaj ove dvogodišnje djevojčice te predložili korake za liječenje.

Mila bi što hitnije trebala započeti s terapijom jer svako čekanje ozbiljno ugrožava njezin život. Roditelji su zbog toga stupili i u kontakt s humanitarnim udrugama te Zakladom Nora Šitum, koja je voljna sudjelovati u prikupljanju novca. Dok se i zaklada nakon rješavanja tehničkih stvari ne uključi u akciju, novac se može uplaćivati na namjenski otvoren žiroračun u Banci kovanica na ime oca Marina Rončevića.

Roditelji mole za pomoć u prikupljanju potrebne svote za liječenje bolesne djevojčice, koliko tko može i želi uplatiti na račun HR36 4133 0063 1100 0264 4 na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno - 'darovanje za zdravstvene potrebe - liječenje Mile Rončević'. Svaka kuna je dobrodošla i svaka minuta je važna. Za plaćanja iz inozemstva BIC/SWIFT je SKOVHR22.