saniraju posljedice

Iz Parka Maksimir upozoravaju posjetitelje: 'Situacija i dalje nije sigurna'

24.07.2023 u 16:37

Bionic
Reading

Iako sve gradske službe rade na terenu, kako bi se sanirale posljedice nevremena, Park Maksimir još nije u potpunosti siguran. Stoga iz ovoga zagrebačkog parka poručuju: 'Izbjegavajte Maksimirsku šumu. Ulazak u park je i dalje na vlastitu odgovornost!!!'

Situacija u Parku Maksimir još uvijek nije sigurna za posjetitelje, iako se radi na sanacij. Na terenu su sve službe, a Hrvatske šume rade, kako navode, bez prestanka. No, još nije vrijeme, poručuju, za dolazak.

Na Facebook stranici Parka Maksimir objavili su važnu obavijest za sve posjetitelje koju prenosimo u cjelosti:

'Dragi naši. Situacija i dalje nije sigurna.

Iako je većina uređenih staza u južnom perivojnom dijelu Parka Maksimir prohodna, stabla su ''načeta'' i grane i čitava debla padaju bez posebnog poticaja. Bez obzira koliko dobro poznajete Maksimir, u ovakvim uvjetima neko može ozbiljno nastradati.

Mi smo na terenu, evidentiramo štetu. Hrvatske šume, koje održavaju park, rade bez prestanka na sanaciji. Sve to još neko vrijeme neće biti dovoljno da bi vas ponovo pozvali u park.

  • +15
Nevrijeme u Zagrebu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: tportal.hr

Molimo vas, pazite na sebe i vaše bližnje i izbjegavajte Maksimirsku šumu. Ulazak u park je i dalje na vlastitu odgovornost!!!', napisali su iz Parka Maksimir.